Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 23. elokuuta 2017

Edellisestä päivityksestä kaksiviikkoa...Agfa Silette + Nattar

Mailmalla ja suomessa on tapahtumia riittänyt, mutta eipä se ole näyttänyt suuremmin tavallisen ihmisen elämään heijastunut kun edelisestä blogi päivityksetä on vierähtänyt jo kaksi viikkoa.   Noormarkussa on elämä rullannut omaa rauhallista rytmiään.     Toki olen porissakin  edellisen päivityksen jälkeen käynyt, keskusairaalassa vuositarkastuksessa.   Sieltä ei  varmaan jäänyt mitään erikoista kerrottavaa, kun en sairaalakäynnistäni vielä ole mitään kirjoittanut.   Sokeritasapaino oli 6,7  mikä minua vähän huolestutti kun se on parempikin ollut.  Johtunee siitä että  koko viime talven tein kuntouttavaa työtä yksin ja silloin piti sokerit pitää vähän korkeammalla ettei matalat sokerit, hypoglykemia yllätä.  Uudet hoitovälineet, insuliinikynäneulat, verensokerimittarin liuskat ja lansetit tilasin porin hoitotarvikejakelusta.   Pyysin uutta verensokerimittaria sieltä, mnuta en sitä saanut vaikka sanoin puhelimeen vastaneelle ihmiselle että oletpa sinä taalon päin vaikka Päävalehtelija Sipilän KIKY  lomarahoisa veikin monta sataa.  Verensokerimittarit on sairaaloille ilmaisia, rahastus tapahtuu koeliuskojen muodossa.  Satakunnan keskus-sairaalasta sentään sain mukisematta uuden verensokerimittarin.

Nettikaupankin tein, ostin uuden kameran kokoelmini Sysmän Onkiniemestä.  Oli mielnkiintoista seurata postin kulkua .  Myyjä pisti paketin postiin torstaina, perjantaina se oli kirjattu lajittelukeskukseen, mutta koko viikonloppuna se ei kulkenu seurannan mukaan ollenkaan.   Paketti saapui kujitenkin maanataina vaikka saapumisenustusta oli välillä muutettu tiistaille.  Posti halusi varmaan yllättää  nopeamalla toiminalaan kuin mitä oli luvannut.


Ihan tavallisen Agfa Silette conpur - rapid  kamera vuodeltaa 1955 ostin


Jossain kaappien kätkössä minulle on jo enestäänkin pari kolme Agfa silette kameraa.  Normalia kinofilmiä se käyttää.  Tämänkin kameran sisällä on kodakin t-ri x  mustavalko filmi.  Matkustelu näkyy kameran kunnosssa.  Myyjän mukaan se on ollut kolmella euroopankiertueella mukana.  Lika on tullut nahkaisetta kamerakotelosta joka vanuutaan pölyttä kun sisäpuolio on karheeaa pintainen.
Agfa silettä on valmistettu saksassa niin  paljon etteä niitä myydään huutokaupasivuilla kympin paikeilla,  Tämän kameran mukana oli kuitenkin lisävarusteita joita en ole aiemmin nähnyt.  Sitäkään en tiennyt että Agfa on valmistanut näihin lähikuvauvarusteita Natar nimellä


Agfa Natar supplementary lens pakkaus


Teipillä paikattu laatikko mutta alkuperäinen pakkaus kuitenkin


Se sisältää Agfa Natar lähilinsiin  0.5 - 1m
sekä etsimen


Lähikuvauksessa linssin lisäksi tarvitaan uusi etsin joka muuttaa  kameran oman etsimen lähikuvaukseen sopivaksi.


Entisenä työkalunvalmistajana aina ihmettelen sitä, mitenkä ennen vanhaan näitä pieniä esineitä on valmistettu


Lisävaruste etsimessä on neljä ossa.  Runko jossa lasinen suurentava linssi, seon lukittu kiilalla ja varuste kenkä johon voi kytkeä salaman seka etäsisysmittarin.  Pohdin sitä, että onko runko valmistettu yhdestä kapaleestta jyrsimällä?  Kiilan lukitusura on varmaan jyrsitty, ja viilari on siihen kiilan sovittanut.  Runko on kyllä varmaan valutuote, Made in germany  on urassa kohokirjaimin mikä viittaa valutuoteeseen.  Ei sen aikaisissa jyrsimillä olisi kyetty noin pieneen kirjoukseen kannatavasti.


Käsityön jälki näkyy, viilari on lisävaruste etsimen rungon viimeistellyt.  Tummat jäljet on syntynyt siitä kun se on liitetty kameran varustekenkään, tarkasti tuote on valmistettu, ei ole välyksiä liika ollut


Heikki Laiho OY ( hela oy) palveluksessa valmistin valumuotteja niihin tein kipinäkoneella tekstejä, jotka oli samallalailla koholla tuoteen pinassa.Lähikuvauslinssi asentaan yksinkertaiseati kameran linsin eteen  painamalla.


Lähilinsin runkoon on kaiverrettu oma mitta asteikko.  Ääretömän merkkit pitäsi varmaan olla  kohdakkain


Lahikuvaus etsin asenetaan varustekenkään kameran etupuolelta


Lisävaruste istuu paikaleen hyvin, joskaan ei saumattomastiLähikuvaus varuteiden lisäksi tarvittaan etäsyysmitariBodenseewerk rangefinder in meter.Bodesswerk yhtiö on perustettu saksassa 1940 luvun alkupulella sotatarvike tehtasaksi

Etäsiyysmittarin tukeva nahkakotelo ilmaisee että kyseessä on arvokas laatutuote


Etäisyysmittari asenetaan lisävarustevarus kenkään


Etäsisyymitarrin lyhyin etäisyys merkki on 1 metri, tosin rulla kiertyy siittä vielä vähän lyhempään matkaanMitenkähän näiden laiteiden käyttö on käytännössä onnistunut.  Vaikka kamera olisi kiinteästi jalustalla. pitäsi etsimestä ensin etsiä kohde ja sitten siirtää katse etäisyysmittarin okulaariin ja mitata matka ja sitten vasta laukaista Toki Noormarkussakin tapahtuu uusien rakenustyömailla.   Kylä maisema muuttunut Aurinkolinnan kohotessa harjakorkeuteen. Finbyyntien näkymä kirkon kiertoliittymästä saapuessaK market osterin logo vielä muutaman kuukauden vanhalla paikalla ennen uuden marketin valmistumista.  Taustalla Aurinkolinnan rakennustyömaa.


Autoilijat ihmeisään kun liikennejärjestely muttunut uuden K-kaupan rakennustyöpaikan myötä,  Osterin pihan läpi ei enää pääse ajamaan.

Korviini ei ole vielä kuulunut minkä tasoinen K-kauppa Noormarkun keskustaan kohoaaToiveena olis tettä paikalle nousisi K-supermarket jotta noormarkkulaisten ei tarvitsisi joka viikko poriin lähteä ruokatarjousten perässä bensaa polttamaan.


Kotipihassakin tapahtuu, uutta raja-aitaa tehdään Tapion, Markon ja Helin voimin Taiteilija Markku Mäkelä totesi kyynisesti, että uusi aita antaa aivan hevosaitauksen tunnunTänään keskiviikkona 23.8.2017  kävin Taiteilija Markku Mäkelän kanssa porin kaupojen tarjoukset  läpi.Pieni tomattirasia ei lidissä sen halvempi silti ollut kuin noormarkun S-marketissa.Saapa nähdä ilmestyykö kauppa kuvaan karhu.  Markun selfie kuvissa usein karhu samnassa kuvassa
Töissä olen digitoinut  1950 - 1970 luvun kuvia .  Seitsemänkymmenluku toi pitkäastä aikaa värikuvia digitoitavaksi,  Yhdessä kuvassa oli minulle oudon värinen mopo,   Se paljastrui Solifer 4 speed mopoksi vuosimalia 1971Turun terroristi puukotukseta taitaa olla parempi pitää turpansa kiinni, totean vain että  Päävalehtelija Sipilä on huolissaan vihantunteista.  Suurin osa kantasuomalaisista taitaa kuitenkin olla peloisaan maan politiikasta.  Ihminen on tunneköyhä jollei hän tunne ajoitaan vihaa ja pelkoa, jollei näitä tunteita omaa niin ei kykene rakastamaankaan.  Mitä Sipilä mahtaisi sitten sanoa jos joku ilmaisi tyytyväisyyttä tapahtuneesta?  Ainakin niiden pitäsi olla enemmän tyytyväsi kuin pettyneitä, jotka ovat suomea teromisesta varoiteleet.

Turun puukottajan pitää pitää hengissä siksi että enemän sitä kismitää kun ei päässyt paratiisiin eikä saanut 72 neitsyttä.  Toiseksi siksi eäät nähdään mitenkä suomen oikeuslaitos juttua käsittelee, kuinka pitkä oikeusprosessi tästä kehkeytyy?  Ja kuinka suuriksi kohoaa puolustuksen asianajopalkkiot?

EU:hun pitäsi perustaa EU:n yhteinen, terorismirikoksia käsitelevä tuomioistuin.  Silloin käsittely ja tuomiot olisivat yhdenmukasia.  Kustannuksetkin jakautuisivat tasaisemmin onhan terrorismi  EU:n yhteinen ongelma.
Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpailun  valokuvani saanut tähän menessä 8341 ääntä


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


10 kommenttia:

 1. Jukkapekka Kinnunen:

  Juu, pidän tätä sukutaloa pystyssä, kuvat olen luvannut pitää tallessa, sisko asuu Sveitsissä ja isäni Jyväskylässä. Ilmeisesti käytät alkuperäisiä kuvia etkä valokopioita tai digitoituja kuvia. Pidimme nukketeatteria 40 vuotta (Ransu on äitini tunnetuin luomus) Ostamallasi kameralla kuvattiin kolme euroopan reissua henkilöautolla 60-luvulla)

  VastaaPoista
 2. Tapio Takalo: Ihan normi olikos nyt 71 speedi...hieno on..

  VastaaPoista
 3. Joonas Haimi: varitys on sama,vaik solifer tuo kai on. "munansärkijä"

  VastaaPoista
 4. Jukka Kokkonen: -71 4 Speedihän se on, ja väri on niinkuin pitääkin

  VastaaPoista
 5. Kimmo T. Virtanen: Naapurin kaverilla oli tuonvärinen 4 speed

  VastaaPoista
 6. Pitkä Simo Rebel Smeds: 71 4 speed niin kuin mainittu. Oli eka 4 speed. 72 oli sininen jollainen mulla oli.

  VastaaPoista
 7. Pitkä Simo Rebel Smeds: Toi väritys oli tosiaan mini-crossien väritys. Faijapuoli oli Bensowilla duunissa ja veti mini-crossi teamia. Mun taidot ei riittäneet ryhmään pääsyyn. Oli lahjakkaita nuoria ihan jonoksi asti. Monesta tuli menestyvä kuski. Vähän pyörin varikolla kisoissa mukana. Tyypit kisapyörällä teki vaikutusen. Oli pakko alkaa virittää omaa. Faijapuolelta tuli henkilökunnalle jyrkkä ei mulle viriosia. Ite viilattiin ja tietty se viides vaihde. Lepakko-Suzukiin sitten viriosia sain.Yläkautta pakoputket niin kuin Lepakko-Suzukissa. Joskin ton matala maavara ei hyvä maastossa. Renkaat Japsi enduron nappikset mitkä normimaastossa hyvät vaikka krossi-ossit niitä Kotareillaan haukkui. Noi sopi tielle kuin tielle, keskiarvoisesti hyvin

  VastaaPoista
 8. Reijo Vienonen: Joo mulla oli hetken tollanen nuoruudessa kun halvalla sain, se mikä oli makeeta siihen aikaan oli sähkö startti jee. Jammu oli sata kuutioine ja myin sen alta pois ja ostin sata piikki Kawasakin K1 se vihreetankkinen enduro , siitä tykkäsin ( Kawasakin vihree edelleen yksi lempiväreistä

  VastaaPoista
 9. Pitkä Simo Rebel: Smeds Kawan endurot oli ensin punaisia. Suzuki-Yamaha-Kawasaki enduroista se oli selvästi nopein. Kotari-Zyndappi urokset ei pitäneet niitä minään. Minä pidin. Suurin osa ajosta muualla kuin Myllypuron soramontussa. Ja paljon halvempia. Mä pysyin piikeissä Lepakko-Suzukissa mihin sain Bensowin kavereilta Puotiharjun pommisuojasta viriosia. Mulla oli hetken Kontulan nopein piikki. Kaverilla Suzuki TS enduro mihin hommasin osia. Lähti lapasesta. Ehkä se oli jopa 175cc.. Oli niin rivakka että jätti Kotarin Kontulankaaren kiihdytyskisoissa. Se oli kova juttu. Kotarit pyysi montulle revanssin. Heh ei menty. Tai mentiin katsomaan. Siellä eräs Zyndappi tuli luokse ja sanoi Vuosaaren silta vai Kontulankaari? Kaarelle lähettiin. Se oli kilvetön tehtaan krossipyörä mikä jätti Kotarit montulla. Tepi oli ollut mun kaveri, mutta ei ollut enää sen jälkeen kun hävisi TS Suzukille Kontulankaarella. Oih vanha pieru haikeana muistelee. GBY58

  VastaaPoista
 10. I have to thank you for the efforts you've put in penning this blog.
  I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you
  later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal website now ;)
  corso di excel

  VastaaPoista