Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 30. kesäkuuta 2017

Mikä tekee siirrosta arvokaman, kuin itse tuote?......What makes transfer more valuable than a product?.....Vad gör överföringen arvokaman, eftersom produkten? ....То, что делает передачу arvokaman, как продукт? ....

Via tuli taas Fortumin sähkölasku, ei sinä mitään kun ei nykyyhteiskunnassa mikään ilman sähköä toimi.  Mutta sitä ihmettelen mikä käytettävän tuoteen siirrosta arvokaampaa kuin itse tuote?   Forttum Markets Oy laskuti käytetystä energiasta 33.04 euroa johon sisältyi perusmaksua 8.04 euroa, ilmeisesti tuo perusmaksu on samansuuruinen kuluisi sähköä 500 kwh tai 1 kwh.  Caruna sensijaan laskutti sähkönsiirrosta 53.26 euroa, aiva kohtuutomasti energian kulutukseen nähden,  meillä käytetään vesivoimalla tuotettua sähköä ja vesivoimala sijaitsee meilta linnuntietä katsoen  400 metrin päässä.  Sen lisäksi asumme 17 huoneiston taloyhtiössä,  carunan piuha tulee talon nurkalle ja siitä samasta piuhasta saa kaikki 17 huoneistoa sähkönsä.  Kyllä pitäsi saada synegriaedusta jonkinlainen paljousalennus.







Erityisest se ihmetyttää etä sähkön sirto erityisessä valtiovallan suojeluksessa silä perusteella että sitä pdetään huotovarmuden perusasiana.  Mutta Caruna ei ede maksa verojaan suomen kun sen varoja hallinoidaan veroparatiiseissa.  Jo sähkön sirto olisi  valtionyhtiön käsissä niin en valittaisi mutta kun kaiki yhteiskunnan peruspalvelut halutaan antaa yksityisten yritysten hallintaan ninkuin nyt tämä soteudistus valinnanvapauksineen. Terveyskeskusmaksut nousee varmaan yksityisen sektroin tasolle ja yksityispuolella vielä ylempi maksuluokka jolla varakaat pääsee jonon ohi ja tarpeettomat köyhät jää hoitamata.   Kummastelen sitä ettei kansaliset enempää sähkön siirtomaksua kritisoi.  Asia taidettaisiin suhtautua eillailla jos maitopurkin kyljessä ilmoitetaisiin  erikseen siirtohinta 2 euroa, Onhan maidon siirto  lehmän utareista  kotitalouden jääkaappiin paljon monimutkaisempi ja vaativampi kuin sähkön siirto kuluttajan pistorasiaan.  Entäs sitten se kuinka palljon  sirtoja on tarvitu iihn  ennenkuin aamukahvipöydässä kahvi kupissa höyryää??




Sitäk kuka saa osan tulevasta  eläkeestäni.    Tulevasta eläkeestäni on jo etukäteen vähennetty 61 euroa kuukaudessa elinaikakertoimen vaikutuksesta, ei ole otettu huomioon sitä, että sairastan tapavaa tautia, saatan hyvinkin kuolla ennenkuin saavutan eläkeiän.  Kuka silloin saa minulle palkanlisänä, eläkevakuusayhtiö Varman tilile taletetut varat?


Ei riittänyt se että eläkeikääni nostetiin.  Sekin on kumma ettei politikot ymmätrrä että eliniänpidentyminen ei tarkoita sitä, että ihminen olisi kilpailukykyinen  työmarkkinoilla.  Eläke nousee, mitä kauvemmin vihdyt työelämässä, vedotaan ahneuteen.  Montako  virkeä elinvuotta mahtaa ola jäljellä jos  1958 syntynyt jää eläkeelle vasta kymmenenvuoden päästä?





Motonetista ostetiin pojalle palokuntareirille uusi retkisänky, edullinen oli ja kotimaista valmistetta.   Kotimaisuuden huomasi siitä että herkullen voimat tarvitiin sen kokoamiseen.  Pääty palkin asennus ei tahtonut onnistua kun  vuoteen kangas oli mitoitettu 5mm lian lyhyeksi / kireäksi




Muovimuoti oli sunitelut halvalla ja ammatitaidotomasti.  Itse tein painevalumuotteja 20 vuotta eikä koskaan tehty laiskuutan tai muutamn euron säästön vuoksi sutta ja sekundaa.  Retkisängyn muovista valmistettu päätypala jossa on tappi joka päätypalkin rekään asenetaan, päädystä / päästä  puuttuu 45 asteen kulma joka helpottaisi reikään solahtamista.  Muovimuotti  ei olisi ollu ratkisvasti kaliimpi jos  se olsi ammatitaidolla valmistettu.  Tosin suunnitelupäässä tällaiset asiat pitäsi hallita.  Ilmankos diplomi-insinööreistä on varsinaisuomessa huutava pula.



esä luonto ei ole ollut enisensä, ei ole tarvinnut tänä kesänä paljon makro-objektiivia.  Ötököitä on ollut vähänlaisesti ja vaikka aurinkoisia säitä on ollut niin sitten on tuulut eikä tuulisella säällä ötököitä saa valokuvattua.  Makuuhuoneen ikkunalla poikesi lepäämässä. Dryophilocoris flavoquadrimaculatus, nelitäplälude.



Tänään perjantaina on kesäkuun viimeinen päivä ja samalla aurinkoisin sää.  Noormarkussa aamu yhdekseltä tätä päiviystä kirjoittaessa taivcas on pilvetön ja asteita on + 18.1


Päivän mittaan varmaan  plus kaksikymmentä astetta rikkoutuu.  Tulee hyvä mattojenpesupäivä




Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpaiussa minun valokuva oon saanut tähän menessä 6644 ääntä



Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI



Hyvää viikonloppua ja alkavaa heinäkuuta kailille lukijoilleni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti