Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kaharin inspiraatio amennettu tyhjäksi.... The inspiration of the local history museum was exhausted ...Den hembygdsmuseum inspiration utmattad...Kohaliku ajaloo muuseumi inspiratsiooni ammendatud ........Краеведческий музей вдохновение исчерпаны .........Il locale ispirazione museo di storia esausto .........Das Heimatmuseum Inspiration erschöpft ........L'inspiration du musée d'histoire locale épuisé .... ...Lokalna historia muzeum inspiracją wyczerpany ........La inspiración la historia museo local agotado ...

  Alkaa pikkuhiljaa minulekkin tulla selväksi ettei pitkät työsuhteet ole hyväksi.  Kun  1976 menin aikoinani Heikki Laiholle töihin oli esikuvanani tietysti Isäni, Veikko jolla oli pitkä työsuhde Ahlströmillä.   Minulekin ehti Laihon vuosia tulla 34 vuotta, paras ihmisikä siellä tuli vietettyä, kunnes sairaus avasi silmäni, vaikka ensin pahalta tuntui kun pitkä työsuhde lopetetiin ja minut heitetiin Laiholta pois, kuin kulunut työrukkanen.    Nyt minulla alkaa toinen kesä Noormarkun Kotiseutumuseo Kaharilla.   Vime kesänä paikka oli minulle uusi ja inspiraatio muuhunkin kuin vanhojen valokuvien digitointiin kukki,  Monta aihetta sain Taiteilija Markku Mäkelälle   välitetettyä.  Mutta nyt kun toinen kesä on vasta alullaan niin vaikuttaa siltä ettei Kahari minulle inspiratiota anna.   Eilen katselin  ikkunaa jossa  perinteinen pelargonia kukkii.



Punainen pelargonia, kuusiruutuinen ikkuna, taustalla kukkiva omenapuu, ei huyvä kun kontrasti on liian suuri ja omenkukait liian pieniä pelarkoniaan verrattuna, liian sekava



Etelän puolen taloa olisi selkeämpi maisema, Pajarakennus ja vintiikaivo sekä liloja syreenejä



Vinttikaivo pitäsi näkyä kokonaan ja ämpäri orren päässä ja kissa saisi pöydällä istua / nukkua

Taustan paja ja syreenit, näkyy navetan kattokin


Lilat syreenit kukki


Ei taida tästä ikkuna näkymystä taidetta syntyä vaikka kuinka taiteilija osaisi monesta kuvasta luoda uusi kuva, perspektiiviä pitäsi  muutta sekä värimailmaa piristää, taivas siniseksi.  Ei tule mitään, Kaharin inspiraatio on tältä erää ammenettu tyhjäksi.




Tässä välissä ollaan käyty Eija ja Marko Järvisen metsässä kuusenkerkiä noukkimassa.  Marko Järvinen on mietelijäs kun tässävaiheessa, 10.6.2017 ei perusuomalisten uuden puheen johtajan Jussi Halla-ahon vaikutusta maan politiikaan vielä  tiedetty.  





No loppu onkin sitten pelkkää farssia, Sipilä sousi ja huopasi hallituskriisillä.  Lopputulema oli että persuista lähti parikymmentä kansanedustajaa omille arvaamatomille, sipilän persettä nuoleskelimisen reitille.  Demokratiaa pidetään parhaana hallintomuotona mutta suomessa ei kaiik kuitenkaan sovi samalle leikkikentälle  leikimään kun kaksi ukkoa päättä ketkä heidän kansaan saa leikkiä. Vaikka Sipilä on sitä mieltä että hallituskriisi on ohi, niin aika hullunkuriselta tulee loppu hallituskasi näytämään ulkomaalisin silminkin.   Veikkaan että kotimaassa Sipilän  " hallituskriisi " saa aiaan sen että seutraavien edukuntavaalien äänesty prosentti jää kaikkien aikojen alhaisimaksi.  Se on vahinko kun se edesauttaa kokoomusta.  Heidän äänestäjänsä ei vaella jää äänimäärä on melko vakio.



No, satiin niitä kuusenkerkkiäkin kolme ämpäriä kun Eija Järivinen niistä yhden keräsi.   Lepralehdosta satiin Eijalta komeita raparperejä.  Markku laitaa raparperiä kuusenkerkien kanssa kotiviini astiaan väriä antamaan.   Meillä vaimo tekee raparperipiirakan.




Kuusenkerkkiä luulisi olevan nopea kerätä ämpärilinen, mutta kun hyttyset ja mäkärät ovat joka vuotisen kiusanteon alkaneet niin ei ole kuusenkerkkien kerääminen helppo juttu.





Eija Järvinen lisäsi 2 uutta kuvaa.
16 t
Parin vuoden paussin jälkeen innostuin taas tekemään kuusenkerkkäsiirappia. Isäntä keitteli ainekset ollessani iltavuorossa, hain vaan kerkät ja muut ja keitin loppuun ja purkitin. Taisto toimi virallisena valvojana verhon takaa. Hyvää ja terveellistä, on taas maanmainiota maunlisääjää leivontaan! Kiitos tästäkin Markku Mäkelä kun sain inspiraation 😊.. Ja vaniljajätskin kanssa aivan ihanaa!!





Vuorijalava on vihsoin alkanut kukintansa, koivuun verratuna se oli viikonloppuna vielä hennon vihreä .




Meillä syödään vielä ensimäisen paiston raparperipiirakkaa, ainekset on vielä toiseenkin



Kesä on edennyt niin pitkälle että pääskyset ruokii poikasiaan räystään alle.  Tervapääsky lähestyy pesää, katsekontakti valokuvaajaan


Pääskystä ei ole helppo lennosta valokuvata. pari pääskysen lentokuvaa onnistuin samaan



 Tervapääskyn lentonopeus syöksyssä voi saavuttaa 150 km/h nopeuden.  Tervapääsky jää nopeudessa kujitenkin muutohaukalle joka saavuttaa syöksyssä 300- 400 km/h nopeuden .



Varis liitää paljon rauhallisemmin


Saksalinen pariskunta pyöräilee Nordkcapille asti, halki Suomen.  Saksassa jo 5000 km talkana ja olivat jumissa viikon, kun pyörä hajosi Turussa.   Retkivarusteista huolimatta ovat taineet yöpyä Noormarkussa Ahströmin majapaikassa.  Matkaajat Noormarkussa 9.6.2017



Tänään pitäsi Markun kansaa taas metsään mennä kerkkiä kerämään, ei oikein kuitenkaan innosta kun metsä on täynnä irikoita jotka käy iholle.  Itikan purema ei aina ole kaunista katseltavaa.  Mäkärän purema

   


Minun maiseman i, suomi 100 vuotta kuvakilpailussa minun valokuvani on saanut tähän menessä 6197 ääntä


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI



Hyvää päivän jatkoa kaille lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti