Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 25. elokuuta 2016

Marjastamassa työaikanan, taide idea synttyi.....Picking berries during working hours, Art idea was born ...Plocka bär under arbetstid, .Konst idé föddes....Beeren pflücken während der Arbeitszeit... قطف التوت أثناء ساعات العمل ......,,,,在工作时间内采摘浆果...,...Сбор ягод в рабочее время ... ...Raccogliere bacche in orario di lavoro ........Cueillette de baies pendant les heures de travail .... ...Bayas de la cosecha durante las horas de trabajo ...

Olen saanut feicbuuc kaverilta moitteita siitä, että olen liian laiska saavutettuihin etuihin nähden kun en ole käynyt marjassa.  Metsäluonto tarjoaa monenmoista herkkua kausiruuaksi näin syksyllä, mutta olen tullut vanhetessani siihen tulokseen että marjojen poiminen on nuorempien työtä.  Selkälihakset ei oikein tykää marjapuskan juurella kyykimisetä.   Kylet ei ksetä vaikka olen jo kesäkuusta asti käynyt KELA:n korvaavalla kuntoutavassa työssä.   Ensimmäinen sopimusjakso kuntouttavasta työstä alkaa olla lopussa, tiistaina oli toiseksiviimeinen työpäivä tätä jaksoa  ja koska päivä oli aurinkoinen päätin kokeilla pmarjan pomimista, pihlajan marjat heloittavat punaisina ja ovat kypsymässä.      Joku toinen miespuolinen vääräleuka komentoi marjastuskuvaani että hänkin olisi Marjassa käynyt muttei mahtunut.  En ole rippikoulua käynyt niin en oikein ymmärtänyt mitä hän tarkoitti, mutta kai se on isojen poikien juttu. No nyt sekin tuli kokeiltua miltä marjastus tuntuu







Työ aikana lorviminen tuotti tällaisen maalaus idean jonka välitin Taiteilija Markku Mäkelälle 


Mietin että olisiko maalaisromatiikka tulossa takasin.  Monella on vain kaukainen musito Mummon ryytimaasta kun suvut on muutanut jo muutama sukupolvi sitten kaupunkiin.  Mummolla oli kanojakin  ja niitä ehdotin uuteen maalaukseen.  Kukko vahtii pihamaalla laiduntavia kanoja.  Tuvan ikkunassa kukkii punainen pelargonia.  Saapa nähdä nähdäänkö tästa ehdotelmasta maalattu öljyväri työ ensi maalisuussa porin Puuvilaasaa josta Markku on jo tilannut talvinäyttelytilan?


Tapio Vallin Kanojen kanssa parempi, siinä oli edelfeltiläistä kansallisromantiikkaa.


Markku Mäkelä lisäsi 4 uutta kuvaa — paikassa Noormarkku.

Tänään varasin Maaliskuulle 2017 Puuvillan näyttelytilan jossa pidin 2015 talvinäyttelyni, nyt on rauha keskittyä maalaukseen kun ei tarvi miettiä mistä sen näyttelypaikan taas löytää. Mukava päästä jälleen kiipeilemään korkeille tikkaille, pitää aloittaa tuon keskikehon bodaus kun viime ripustuksessa oli vatsa aina tiellä.




Minä sen sijaan jatkan uuden kuntouttavantyön sopimuksen mukaan  vanhojen valokuvien dikgitointia vielä tämän vuoden loppuun,  maanantasin ja tistaisin.  Minulla tulot nosue vaikka elinkeinolelmä on sitä mieltä että palkkoja pitäsi laskea



Yhteiskunnasa käydään nyt keskustelua pitkäaikasityöttömien kohtalosta.  Eläketurvakeskus älähti Perusuomalaisten aloiteesta päästää yli kuusikymentävotiaat eläkeelle

Eläketurvakeskus: Pitkäaikaistyöttömien eläkearmahdus ristiriidassa työllisyystavoitteiden kanssa

Lähtökohtaisesti hallitus sanoo haluavansa parantaa kokonaistyöllisyysastetta, mutta tämä ehdotus yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien siirtämisestä eläkkeelle ei tue työurien pidentämistavoitetta, sanoo Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto.


http://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/elaketurvakeskus-pitkaaikaistyottomien-elakearmahdus-ristiriidassa-tyollisyystavoitteiden-kanssa/




Mihin Kautto unohtaa kaiki nuoret jotka haluaisivat työelämään ja jotka olisivat  valmiinpia ottamaan uuden teknologian  työelämässä käyttöön.  Monella alalla vanhemille työntekijöille maksetaa ikälisää tai palvelusvuosilisää.  Kustanukset alenesi mikäli vanhat työntekijät vaidettaisiin uusiin ja halvemöpiin.  Se ei paranna työllisyystiastoja kun ikäloppuja tehottomia ihmisä pidetään kortiston jatkona.  Esityksessä on se vika että myös työssäkäyvät  kuusikympiset pitäisi pakottaa eläkeellee.  Kun tarpeeksi työpaikkoja vapautuu kun vanhat pierutu poistuu työelämästä niin silloin saataa jolekin nuoremalle ja tehokamallekin vapautua työpaikka.   Ikärasmi on keksitty termi se kääntyy itseään vastaan kun   vanhoja ihmisiä nöyryytetään ja väkisin pidetään työelämässä.  Toki on kunniakasta kuolla saapaat jalassa mutta mihin menee ne eläkerahat jotaka jää maksamatta kun eläkeen saaja kuolee nennenkuin saavutta eläkeiän tai elää vain jonkun  vuoden eläkeelle  päästyään?  Eläke kai muosdostuu siitä kun eläkevakuutusyhtiölle on  osa palkasta jätetty säilytettäväksi eläkeikään asti? Poliitikot käyttävät väärin sanaa ikärasismi, sillä peitelään sitä ettei haluta lisää eläkeläisiä yhtä helppoa rahaa saamaan kuin mitä poliitikot itse rohmuavat.




Eikö mikään muutu
Keskustapuoluetaustaisen Nuorisosäätiön tiimoilla kuohuu taas. Aiemminhan muistamme sen jakaneen vastoin tarkoitusperiään vaaliavustuksia puolueväelleen. Kuitenkin säätiö näyttää saavan jatkuvasti RAY:n avustuksia, vaikka monilta muilta esim. kuntien vanhustalojen rahoituksilta on avustukset lopetettu. Nuorisosäätiön rikkoessa ilmiselvästi tarkoitusperäänsä pitäisi myös oikeudenmukaisuuden mukaan tulla rangaistuksia.
Mutta näyttää vanhaa totuutta "laki ennen mua syntynyt myös jälkeheni jää" mukaillen olevan edelleen totta myös käytäntö "ennen mua syntynyt käytäntö myös jälkeheni jää". Väärämielisiin toimitatapoihin näyttää olevan mahdotonta saada parannusta ja oikaisua.
Hyvä esimerkki on vakuutusoikeuden lääkärit, jotka yhä edelleen voivat eläkkeenhakijaa näkemättä silmäänsäkään räpäyttämättä todeta hakijan työkykyiseksi. Viime vaalikaudella ministeri Risikon ansiosta saatiin edes se parannus, että nyt vakuutusoikeuden lääkärien pitää perustella hylkäyksensä. Mutta kunnia ja omantunnon kautta vakuutus jäi edelleen voimaansaattamatta. Samoin ei vieläkään ole saatu voimaan vaatimusta, että hakijan ehkä monienkin erikoislääkärien antamien lausuntojen perättömäksi tekemistä ei tarvitse kohta kohdalta käydä lävitse.
Tosin nyt oikeusministeri Jari Lindströmin toimeksiannosta ollaan taas laatimassa uutta lakiesitystä vakuutusoikeuksien tuomioiden kohtuullistamiseksi. Saas nähdä, saadaanko oikeutta alistetuille työkyvyttömyyseläkkeen tarvitsijoille. Tähän asti he ovat todella olleet ikään kuin toisen luokan kansalaisia ilman kansalaisoikeuksia.



Hyvää Viikonlopunodotusta lukijoillen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti