Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Örkki täällä, otökkä tuolla....Orc here, bug over there ....Orc här, kryp borta .... Orco aquí, bicho allá ....Orc ici, bug là-bas..... شركة مصفاة نفط عمان هنا، وعلة هناك ........兽人在这里,错误在那里........Орк здесь, ошибка там .........Orco qui, insetto laggiù .... ....Orc hier Fehler drüben ....

Se on nyt sitten kesä, pääskyset ovat saapuneet jo Noormarkuun / poriin, koivuista saa pian tehtyä vihdan tai vastan mitenkä sen kukin on tottunut nimeämään.  Ei ole enää mitään odotetavaa kesän kannalta, toki vihreys tästä vielä lisääntyy mutta kaikki kesään kuuluvaa alkaa jo suomén luonossa olemaan, hytysetkin.

Pääskkyset ovat kesänkanalta odotetummat muutolinnut kun  tunnetusti pääskysen saapumumisesta alkaa kesä.   Paskyset ovat itse harmitomia lintuja, mitä nyt poikasten ruokimsen alettua hakaavat päätään räystäspeltiin poikasille ruokaa tuodesaan.   Pääskysten lieveilmiönä niiden pesissä sikiää täikärpäsiä.

Pääskyntäikärpänen


Tällainen Hirvikärpäsen näköinen örkki meidän keittiön ikkunan välissä kiipeili.  Se on kyllä sukua hirvikärpäsille mutta nämä täikärpäset eivät vaani uhria metsän puunrungoilla, ne odottavat uhria linnun pesässä.  Tässä tapauksessa kerostalon kattorännin alla olevissa pääskysen pesissä.

Wikipredia kertoo:

Täikärpäsiin (Hippoboscidae) kuuluu Suomessa 9 lajia. Ne ovat litteitä sitkeänahkaisia 6–8 millimetrin mittaisia verenimijöitä. Naaraat synnyttävät kerrallaan yhden täysikasvuisen koteloitumisvalmiin toukan. Täikärpäset ovat kaikki lämminveristen eläinten loisia, jotka ovat sopeutuneet elämään tietyllä isäntäeläimellä. Lintujen täikärpäsiä on Suomessa useita lajeja. Hevosen täikärpänen (Hippobosca equina) oli Suomessa ennen yleinen, mutta kuuluu nykyään uhanalaisiin eläimiin. Lampaalla esiintyy lampaan täikärpänen (Melophagus ovinus). Ihmistäkin häiritsemässä muiden isäntien kärpäslajit saattavat vierailla satunnaisesti, mutta poistuvat pian havaittuaan virheensä.

Ei siis pitäsi ihmiselle vaaraa tai haitaa näistä örkeistä olla mutta ilkeää se ainakin naisväen kanalta on että tälläaisia niveljalkaisia ihmisaumuksen ikkunanväleisä kömpii.  Taloyhtiöön asenetti kaksikesää sitten uudet kolminkertaiset selektiivi ikkunaruudut mutta uloimaisen ikkunaruudussa on niin isoja rakoja että kaikeinlaisia muitakin ötököitä on ikkunanvälist tavattu mutta tämä örkki on kyllä kaikkein rumin ja ällöttävin



Parvekeella kirja lukiessan  lensi kirjan sivulle utelijas vihreä ötökkä kirva se varmaan on kun niitä on kuulemma enemänkin suomen ilmatilassa lennellyt.  Kirjan kijasimien koko antaa kuvan kirvan koosta.



On kirvoja ennenkin valokuvaajan seuraan lennellyt

Teuvon kuvat -Teuvo images: Vihreä mutantti hyttynen kävi iholla ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2012/06/vihrea-mutantti-hyttynen-kavi-iholla.html
23.6.2012 - Vihreä mutantti hyttynen kävi iholla.Muuten juhannusaatto rauhallinen.The green mutant mosquito was on the skin.El mosquito mutante era ...


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2012/06/vihrea-mutantti-hyttynen-kavi-iholla.html


Parvekeella tapasi tämän kesäan 2016 ensimmäisen hyttysen 24.toukokuuta.  Olisiko se parvekeen vesiämäpärissa naaras muninut kun tämä yksilö vaikutti kovin nuorelta.


Naarashyttynen se oli kun sain sen houkuteltua vertaimemään käsivarelta

Naarashyttynen imee verta käsivarelta



Luonnossa alkaa ötököitä riitämään lintuken ruuaksi ja kukkinen pölytyjäksi,  Mitenkähän tämä kukkakärpänen lentää kun sillä ei ole siipiä.  On sillä siivet mutta ne väpättivät viuhtoivat niin nopeasti etteivät muistikortille talentuneet.  Nämä ampiasen näköiset kukkakärpäset ova ihmisille  harmittomia. Niillä ei ole pistintä eivätkä ne muutenkaan ole akresiivisia.  Saatavat joskus tulla iholle jos on käyttänyt hyvän tuoksuista hajuvettä

Kukkakärpänen lenossa voikukalle


 Kiilukärpäset Dolichopus popularis. metallisen sinivihrän väriset, punasilmäiset  kärpäset  ruokailuivat koivunkannon mahlassa



Jostain pitäsi saada ponsorirahaa uuden makro-objektivin hankintaan kun nykyisen sigma 70mm makron tarkennus takkuilee ja sillä pitää mennä liian lähelle kuvauskohdetta ja syväteräcvyysalue jää pieneksi


Tanssiorkesteri Ippe Mansikan laulusolisti Ilkka Mansikka viettää viimesiä kesälomapäiviä ennen lauvantaina  28.  toukuuta  valtatie kakosella akavaa kesä kertuetta



Tuorein ohjelmapäivitys Tansiorkesteti Ippe Mansikan kesän tansiikeikoista

Ippe Mansikan orkesteri

tanssi.net/fi/o/o6754.html
Ippe Mansikan orkesteri. Tuorein ohjelmapäivitys Ippe Mansikka 23.5.2016. La 28.5.2016 · Valtatie 2 (Harjavalta); Ti 31.5.2016 · Backaksen kartanon tanssilava ...





































http://tanssi.net/fi/o/o6754.html



















Tänään keskiviikkona 25.toukuuta porissa / Noormarkussa on harmaa päivä eikä lämpötilakaan nouse kovin korkeaksi joten makrokuvailu saa tältä päivää jäädä väliin.  Tämän päivän harmaa sää porissa enteilee huomista vesisadetta. 
























Sääsket inisevät jo – Luvassa vaihteleva hyttyskesä 2016 | Yle Uutiset ...

yle.fi › Uutiset › Luonto
... kesähyttyset ovat jo liikkeellä. Hyttysten määrä vaihtelee alkavana kesänä suuresti alueittain. ... 

http://yle.fi/uutiset/saasket_inisevat_jo__luvassa_vaihteleva_hyttyskesa_2016/8901738

Päivän kevennys:

Kilon painoinen ahven jurotti ison kiven varjossa.  Sen maha on sulatellut kookkaan särjen lähes kokonaan  mutta jo uutta teki mieli.  Pikkukalat pyöriskelivät metrin päässä näykkäillen kiemurtelevaa matoa,  peto tuijjottaa pikkukaloja himoiten.  Äkkiä se syöksyy joukoon, sintit väistävät hädissään, liero jäi paikalleen  ja ahven tuli nielaiseeksi sen ja koukun ahneuksisaan.



Alligaatori on herrännyt talvihorrokseta, Alligaatori on alkujaan asunut Lasilassa Inhotunjärvellä  kun joku on sinne laskenut kun se on kasvanut liian suureksi kotona pitää.  Makkarakosken kalaportaan trakentamisen jälkeen se on tullut alemas Karvianjoenvesistöä  jä nykyisn se kyttää  vaelluslohia Noormarkunjoen aljuoksulla Maskkarakoskenn alapuolella ja vaeltaa Isotalon puiston  uomissa.



Vanhoja Kaskuja / vitsejä 70 vuoden takaa

Kaksi muukalaista saapui erääseen Yhdysvaltain "kuivaan" valtioon ja tiedusteli ihmisiltä, mistähän mahtaa saada ryypyn.  He saivat vastaukseksi, että täällä saisi  viskiä ainosataan käärmeenpuremiin:  Mutta kaupungisa on vain yksi käärme.  Olette hiukan myöhässä tämän päivän osalta, mutta menkää nopeasti tuohon jonoon, ennen kuin käärme väsyy ja lopettaa työnsä.

Wiliam Penn kehoitti erästä juoppoa luopumaan paheestaan. mutta tämä vastasi, että se ei ole mahdotonta.  Kuinka niin? sanoi Penn, - sehän on helppoa kuin käden avaaminen.  Neuvo minua kuinka se käy päinsä, niin minä hylkään viinan, sanoi juoppo.  - Yksinkertainen juttu: kun olet saanut viinapullon käteesi, avaa kourasi ennen kuin väkijuoma ehtii suusi kohdalle, sittempä et tule koskaan humalaan


Lehtori Göös käveli profesori Jaakko Forsmmanin kanssa Etelä_Esplanaadin "finnsspångilla", kun Göös kertoi ystävälleen alkoholin tuhoista: Kuules, Jaakko, mitä näin, kuinka vaarallista ainetta se on.  Kun pantiin ihan  kiiltävät avaimet konjakkilasiin ja otettiin ne sitten pois sieltä, niin ne olivat ruosteessa.  Minun vatsassani ei ole olenkaan  avaimia, tokaisi Forsman tuokion kuluttua.

Toivo Kuula oli kiihkeä fenno ja yhtä kiihkeä tupakkamies.  Rautalammin Koskenpappilassa, jossa hän usein vietti kesäänsä, ei kerran sattunut olemaan muuta tupakkaa kuin silloista Klubi 7:ää ja Kuulalta olivat tupakat lopussa.  Kun Rettig juuri näihin aikoihin oli tehnyt lahjoituksen johonkin ruotsalaiseen sivistystarkoitukseen, ei Kuula ottanut tästä tarjotusta rasiasta savuketta, vaan lähti rankkasateeseen  ajamaan polkupyörällä kirkonkylään, jonne oli 11 km:n matka, ostaakseen jotaki muuta savukelaatua.


Marlborough´n  herttua oli tavattoman ahne.  Rahan kokoaminen oli mudostunut hänelle suoranaiseksi intohimoksi.  Kerran muuuan henkilö havitteli erästä virkaa.  Tietäen herttuan rahanahneuden hän sanoi tälle peittelemättä: - Armollinen herra! Jos saan tuon paikan, voin antaa käytettäväksenne vähintään tuhat puntaa.  Annan kunniasanani, etten hiisku siitä kenellekkään ihmiselle. - Kuulkaahan! virkahti Marlborough.  -  Antakaa minulle kaksituhatta, virka on kyllä sen arvoinen, niin saatte, jos se teitä huvittaa, kertoa asiasta kaikille

Voltairen "Oidipus" oli saavuttanut suuren menestyksen.  Orleansín herttua lahjoitti hänelle tämän kunniaksi omalla kuvallaan varustetun ison mitalin ja kirjailijan itsensä oli lausuttava toivomuksensa, millaiset kultaketjut hän siihen haluaisi valmistettavaksi.  Kirjailijalla oli vastaus valmiina: - Vinttikaivon ketjujen kaltaiset.

Oidipus 1719)

Abraham Lincolnin naapuri kertoo seuraavan jutun ajalta, jolloin mainittu suurmises asui Springfieldissä: Kun menin kerran hänen luokseen, kuulin oven läpi, kuinka Lincoln rauhoitteli kahta parkuvaa poikaansa. Mikä pojille nyt on tullut? kysyin isältä.  Samanlainen ahneudenhenki vallitsee kaikkialla maailmassa , minulla on jaettavana heille kolme pähkinää ja kumpikin heistä tahtoo kaksi, selvitti Lincol.

Uuno Kailan toimittaessa Kuluttajain Lehteä tuli sinne kerran mustalaisukko pyytämään avustusta.  Ilman enempiä tuumimisia antoi runoilija liivintaskustaan kaikki pienet rahansa.  Ukko ihastui tästä ikihyväksi ja intoutui vielä kysymään: - A oisko siull housui antaa?  Kaikas mietti tuokion ja rupesi sitten selittämään: - Ei minulla kylläkään täällä ole kuin nämä ainoat, mutta...  Sen enempää eivät työtoverit malttaneet odottaa, vaan järjestivät hyvin nopeasti housujenpyytäjän ulos.

Taidemaalari Erkki Kulovesi, aina avulias gentlemanni, valitteli kerran saaneensa Pariisissa kantaa erään maanmiehensä luuttua melkein halki kaupungin.  Pianisti Martti Paavola lohdutteli ystäväänsä sanoen: - Kiitä, ettei se ollut flyygeli.

Hyvää päivnjatkoa lukijoilleni

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti