Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 1. helmikuuta 2016

Muutaman linnun bongasin....A few bird spotted it ....Några fågel spotted det ....Alguns pássaro manchado ele..... هناك عدد قليل من الطيور رصدت ذلك ..........いくつかの鳥はそれを見つけました..........一些鸟察觉到而已...........Некоторые птицы углядел ..........Alcuni uccello individuò .........Ein paar Vögel gesichtet it ...... ....Quelques oiseaux repéré ....

Viime viikonloppu oli taas pihapongaus viikonloppu.  Meidän piahassa ei oikein löydy linnuille luontaista ravintoa, joten niitä ei juuri muita näy kuin naakkoja.. Bongaushetkellä niitä oli kotikoivussa kaksi pariskuntaa.




Naakat ilmestyivät  Noormarkkun pori liitoksen jälkeen ja se on vaikuttanut pikkulinujen esiintymiseen kun naakat ryöstävät niiden pesiä.  Nakka on kuitenkin 101 euron arvoinen joten ei niitä oikein voi alkaa hävitämäänkään.


Kaksi varista  levähti auringon noustessa kotikoivun oksilla



Päiväkävelyllä oli harvinaisen hiljaista, aivan kuinn linnut olisivat aavistaneet että niitä  nyt erityisesti halutaan nähdä.  Talitintitkin oli hiljaa vaikka viikolla ne tirskuivat ja kisailivat puiden oksistossa.



Vastavalloon , taivasta vasten valokuvattaessa pittää ylivalottaa pari aukkoa, silloin ei tintti jää tummaksi


Keltasirkkuja oli liikkellä vähän isompi ryhmä



Korppi liiteli taivaalla ja raakui rumastti.  Oli sillä kaverikin matkassa,  mutta ne lensivät erillän toisistaan enkä niitä samaan kuvaan saanut


Harakoita oli  viisi, kolme niistä sain samaan kuvaan



Oravatkin ovat maisemastta vähentyneet, naakat napaavat oravan poikasiakin


Kamerassa oli kiinni soligor 80-200 1:4.5  zoom-objektiivi kun sillä yltää aika hyvin pikkulintujakin kuvamaan ja on kevyt kantaa. Manuaaliobjektiivi on kuiten vähän hidas käyttää, tällä kertaa en oravan hyppykuvaa saanut


 Noormarkun hautausmaalla on kaadettu iso satavuotias kuusi



En oikein ymmärrä misi kuusi kaadetiin kun ei sen kanto ainakaan laholta näytä.  Tonttimaan puutekaan eoi vaikuttaisi todennäköiseltä kun uudella hautausmaalla kyllä tilaa riittää.



Paljon lahompia on vanhat koivut, työtäkin ne syksyllä enemmän teettää kun lehtensä pudottavat


Noormarkun urheilukentäll voitaisiin pitää paikalliset pikaluistelukilpailut.  Juoksurata on jäätynyt koko matkaltaan  ja rataviivoitus näkyy jään läpi.



Kylillä ennennäkemätön uusi iso Case traktori tuli vastaan Finpyyntiellä.


Ussi viikko ja uusi kuukausi alkaa tänään, saapa nähdä mitä helmikuu tuo tullesaan.  Huomiseksi kai ainakin on luvassa jonkin moinen myräkkä, lunta, räntää ja vettä.  Itasamomat luppaa:

Myrskytuulten mukana maahan jysähtää jopa 10 senttiä raskasta loskaa - huomenna kaikkien aikojen koiranilma

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454290765232.html

Taitaa jäädä tämäkin taas kokematta kun porissa ei yleensäkään mitään tapahdu.   Kunnon myräkkä toisi vähän vaihtelua valokuvaajan arkeen.


Tänään syödään viimeviikolta jäänyttä Kermaperunoita mustapekka juustolla, jahtimakaraa ja herkkusieniä  Maalahden limpulla


 Olen pitänyt takussa muovipussia kun olen opäiväkävelyritin varrelta kerännyt tölkejä jotta olen saanut vähän alennustta saunaoluista, tämä karjalatölkkki jäi Noormarkunjoen jäältä hakematta.


Noormarkunjen vesi on lakenut aika matalaksi, jäät on jäänyt ranalle roikkumaan.   Tämä ei ole mikään outo ilmiö.  1960 luvun lopussa  asuttiin Mutkaheikilässä, pihasta oli lyhyt matka joelle, rantasaunakin siellä silloin vielä oli.  Isä sai saunanlauteilla idean, pojalle pitää tehdä luistinkenttä jeon jäälle.  Tuumasta toimeen, lumet pois jäältä ja vähän uutta jäädytystä.   Luistiradasta tuli muuten hyvä mutta seuraavana aamuna joen vesi oli laskenut samoin kuin allaolevassa kuvassa ja luisteluun lähtö oli samanlaista kuin nykyisin alamäkiluistelussa.  Pehva siinä kipeäksi tuli ja siihen se sitten jäi minun luistelun opettelu..




Hyvää viikon alkua lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti