Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 14. elokuuta 2015

Pori pieni suuri kaupunki....Pori a small big city ....Pori en liten storstad ....Pori una pequeña gran ciudad ....Pori une petite grande ville...波里一个小大城市................ Pori eine kleine Großstadt ....Pori una piccola grande città ....Пори маленький большой город ........

Toimelijas viikko huipentui eilen siihen että kävin porin kantakaupungissa ihan omatoimisesti.  Ainakin melkein sillä vaimo oli linja-auto aikataulusta katsonut että "sinä lähdet  yhdentoist autossa, porinlijnojen kuusnelosella(64) Ahlaisten auto.  Porinlinjoilla on voimassa Happy Hour –hinnat, maksat avaimenperä koritlla ja jollei siinä ole enää matkoja niin käteisellä, Happy Hour – hinta on 2 euroa / suunta. Happy Hour on voimassa   ma-pe klo 10-13 ja klo 18 alkaen la koko päivän ja yön." Näillä ohjeilla lähdin  osterille kuusnelostta  odotamaan.   Olen tottunut aina olemaan paikalla ajoissa, niin nytkin.  Olin osterinpysäkillä kymenen minuuttia liian aikaisin.  Olisi sitä siinä voinut hetkeksi aikaa istahtaa linja-autoa odottamaan, mutta mihen istuit kun ei pysäkillä ole vieläkään penkkiä vaikka on Noormarkun  päälinja-auton pysäkki.




Linja-autosta näkee korkeammalta paremmin maisemat kuin Markun saabista.  Tien pientareet kukkii vielä keltaisenaan.  Hatanpää  OY konepajalla taitaa olla vielä lomat päällä kun pihassa ei ollut kuin yksi auto

Hyvelän peltoaukea, ei siellä vielä oikein syksyltä näytä, Lyttylän tie kurvaa  kuvan oikeasa laidassa


Edellisellä kaupunkireisulla otin motonetin eteisestä aajoon.fi  auto myynti lehden vessa lukemiseksi, Markku pyysi siitä katsomaan löytyykö farmari saabeja, vielä ei ole näkynyt kuin yksi 93 sämpylä saabi.



Ei näkynyt edullisia saabeja  rintajoupin autokaupassakaan  pikaisella silmäysellä




Ensimmäinen penkillä varustettu linja-auton pysäkki tuli vastaan porin puuvillan kohdalla, ei siin kukaan odottanut eikä kukaan poiskaan jäänyt.  Saatan tähän jäädä jos seuraavalla kerralla hakisin lääkkeeni puuvillan apteekista.



Jo näkyy kokemäenjoki


vanhaa ja uutta kokemäenjoen etelärannalla. Uudet kerrostalot istuvat kaupukimaisemaa vaikka teurastomon tontilla ovatkin.



Porin eteläranta ja kivipori.  Täältä Markku haluasi taulun maalata.


Kuus nelon ahlaisten auto pysähtyy yrjönkadulle  entisen postin kohdille niin kuin noormarkusta tuleet linja-auto ovat tehneet iät ajat.  Nykyuisi kyllä 66 Noormarkun auto pysähtyy tunne torin toiselle laidalle, satapaskan taakse, eikä se jatka linja-autoasemalle.  Ahlaisten auto jatkaa linja-autoasemalle asti.  Noormarkusta pääsi porinlinjoenautolla alle puolentunnin porin kauppatorille.



Eilen porin kaupatorilla oli jo puoli kahdetoistta aikaan + 20 astetta lämintä vaikkakin tuuli sitä viilensi.


Porin kauppatorilta on rautatieasemalle 1.1 kilometriä ja lentoasemalle 2.5 kilometriä. Keskusairaalan mäki on ennen lentoasemaa  niin ei sinne kauppatorilta ole kuin pari kilometriä, siellä päämäräni oli.


Ojalan lihapiirakat ovat porin kaupatorilla selvä nakki, ilman lihapiirakoiden tuoksua tori ei ole tori


Vaikka porin kauppatorille on rakennettu angry birds leikkipuisto, satakieli esiintymis lava, jolta ensimmäiset tori kuvat otin sekä Mitte Street Food & Bar. kontti ravintola niin kyllä torilla mahtuu vielä hyvin kurvailemaan.



Eilen porin kauppatorilla taisi olla enemän ihmisiä kuin huonona kesäpäivänä, vaikka suurimalla osalla ihmisttä on kesäloma-aika loppunut.


Pieni toriparlamenti oli koolla



Vähän aikaa jalkoja leputin satapaskan penkillä ja muutaman valokuvan  napsäsin.


Kauppatorilta jatkoin matkaa kävelykatua pitkin eetun aukiolle



Eetunaukealtra on urheilukeskukseen 2.4 kilometriä  keskusairaala taitaa olla lähempänä kun rautatieaseman kautta sinne kävelen.


Työmaa-alue asiattomilta pääsy kielletty



Keskusaukion  ”Taiteen Tammen” vesisuihkut turitien valokuvaus



Turistit olivat omatoimisia eivätkä tarvinneet apua  selfie valokuvan  ottoon


Keskusaukiolta jatrkoin matkaa rautatiepuistokadulle


Ennen rataieasemalla käyntiä poikesin   entisellä poikien  amatikoululla jossa kävin ammatikoulua vuosina 1973 - 1974 nyt siellä toimii winnova ja koululaisilla on vähähän eri kulkuvälineet kuin entisaikaan




Vaiik kuinka koetin aikailla niin rautatieasemalle saapuessani oli vastaanotto aikaan vielä melkein kolmevarttia.  Porinkauppatorilta  vartin kävelymatkan päässä on ratalinnankatu, tänne asti ei ole asfalttia riittänyt 


Porin rautatieasemalla oli puolenpäivän jälkeen hiljaistta, kasi veturia oli asemissa, Dv 12 diesel veturi oli käynnissä, saataa ollla ettei sitä enää uskalleta samutaa jos vaikka ei enää käynnistyiskään.


Porin rautatieasema


Rautatien alikulku lyhentää porin kauppatorilta kesusairaalaan varmaan  1.5 kilometriä



OH - DAD  porin lentokentälttä   Diamond DA42 Twin Star -kone.  Suomen Ilmailuopisto vastaanotti kolme modernia ja ympäristöystävällistä Twin Star -konetta itävaltaiselta Diamond Aircraft Industries -lentokonetehtaalta vuonna 2013. Uusien koneiden rekisteritunnukset ovat OH-DAB, OH-DAC ja OH-DAD.


Tähän aikaan vuodesta satakunnan keskusairaalan parkkipaikka oli aika tyhjä


Puolen tunnin markinaalilla saavuin keskus sairaalan mäelle.


Sairaalan mäellä ol jo syksy, misään muualla en aiemmin tänä vuonna ole vielä pihlajassa marjoja nähnyt


Prin keskusta on niin suppea että kauppatorilta kävelisi satakunnankeskusairaalaan parissakymmenessä minuutissa jos kiire olisi. Pääsisi kauppatorilta vaihtolipulla sinne linja-autolakin  mutta kyllä tuon verran nyt pitää jaksaa kävelläkkin.   Toinen asia sitten onkin kun diabeeteslääkäri kehoitti käymään silmänpohjan kuvauksessa ja se suoritetaisiin Maantienkadulla. Täsäkohtaa pori tuntuu pieneltä suurelta kaupungilta kun maantiekadun porin kaupuginsairaalaan on sen verran pitempi matka ettei sinne viitsi kävellen mennä.  Pitäsi kahta linja-autoa käyttää ja mitenkä ne mahtaa yhteen sopia?  Meno matka varmaan jotenkin luonnistaisi, mutta mitenkäs toimenpiteen jälkeen kotiin pääsisi "sokeana".   Sanoin diapeteshoitajalle että jätän silmänpohjan kuvauksen väliin ja kirjoitutan hautakiveen porin päättäjien toiveesta.  Johtuen siitä että poriliitos vei Noormarkkulaisilta diabeetikoilta ilmaisen jalkahoidon sekä silmänpohjan kuvauksen.  Köyhälle on liian kallista käydä parinkymmenen kilometrin päässä tutkimuskissa taksilla kun ne voisi järjestää kävelymatkanpäässä kotoa Noormarkun terveysasemalla.  Muuten kaikki arvot olivat hyviä niinkuin itse jo muutenkin tiesin, pitkät sokerit oli 6.2 mmol/l  arvo oli parempi kuin ns. terveillä.   Voden päästä pitää seuraavan kerran vuositarkastuksessa käydä.


Rataanpyörä on vaihtanut nimensä Rattis jo vuodestta 1969  täällä käytiin nurena mihenä oluilla.   Enää ei ole tarvetta eikä varaakaan baari oluita maistella.



Kotiin pääsin kello 14.15 autolla jollin oli menossa porilainen ruuhka.


Porin pitäsi kyllä enemmän  hyödyntää kokemäen jokea kun se eroittaa keskustan ja puuvillalueen, etelärannlakaan ei ole toimintaa muulloin kuin jazzien aikaan.


Nyt kun sain "terveen paperit"  niin ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja.

Vaimo oli siivonnut vaatehuonwetta ja jostai syystä yhdessä laatikossa oli ollut paperivalokuvia.    Siinä mielessä mielnkiintoist kuvat löytyi kunn hirvenn liha huuto kaupoja ei  enää ole näkynyt eu liitoksen jälkeen

Kuva noormarkun osuuspankin pihast hirven liha huutokaupasta 23.7.1983


Meklarina toimi Antero Kuuisnen






Hyvää päivän jatkkoa kaikille.

Lasse Mannila Kaupunki kierros tuli tehtyy Teuvon kuvien myötä. Huvitti kun Teuvo kerto et ensimmäinen penkillä varustettu linja-auto pysäkki tuli vastaan. Minnehän se oli matkalla?

Auli Peltoniemi Et sellanen reissu,,,kattelin ja luin kaikki...

Ilmari Haanpää Varsi kattava tarina, kuvil höystettyn. Ei tarttee kottoos mihinkää lähtee, jos halluu vaa maisemii nähr. Lukkee tua jutu, ni tuntuu et o kävelly kilometrei... 

Outi Heiskanen Kiitos Teuvo! Nyt on Porin kaupunkiin tutustuttu, siitä kun ohi vaan ajettu kuin myös Noormarkun ohi, Rauman reissuilla siis. mukavaa illan jatkoa sinulle!

Voi hurja nousu karkeasti 10€. Ja surimmalla osalla vakuutus. Älä itke setä.




Terveystalo-konsernin johtava ylilääkäri Juha Tuominen on erittäin yllättänyt hallituksen aikeista puolittaa yksityisen hammaslääkäri- ja lääkärikäynnin...
yle.fi|Henkilöltä Jari Järvinen





Minusta tuo yksityisen terveydenhuoltobisneksen, kuten muunkin bisneksen tukeminen verovaroin on väärin. Kaikki pois vaan! Verovarat on käytettävä pelkästään julkisesti tuotettuun palvelutoimintaan. Ostopalvelut ovat oma lukunsa. Olen aina kummastellut, miksi terveydenhuoltobisnes yksin saa nauttia tällaisesta kilpailuedusta? Kuvitteleeko joku, että esim. Terveystalon ylilääkäri kantaa minkäänlaista huolta asiakkaiden tilasta? Raha se on ainut, joka motivoi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti