Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 30. joulukuuta 2014

Talvisia kuvia Noormarkusta... Winter pictures NOORMARKKU ...Vinterbilder Noormarkku ...

Eilen oli alkutalven kylmin päivä Porissa / Noormarkussa.  Kuvlallisestikin oli tuotoisa päivä.  Aaamupäivällä  kävin perinteisesti Noormarkunjoen Myllykoskella pakkaskuvia ottamassa ja iltäpäivällä Taiteilija Markku Mäkelän kanssa Porin Viikkarissa talvisia katunäkymiä valokuvaamassa.   Kaupunkia olikin kiva kuvata kun maisemassa oli utua eikä taivaat palaneet puhki  kuten aurinkoisella säällä pakkaa käymään.


Aloitetaan nyt kuitenkin alusta.  Noormarkussa  aamulla 29.12.2014 oli kylmin aamu sitten viimetalven.  Aamukahvia juodessa ulkolämpömittari näytti - 21 astetta pakasta. Aurinkokinnousi ajallaan  Puut olivat kuurassa, yksinäinen varis tarkkaili maisemma koivun latvasta



Kun vihdoin pääsin ulos lähtemään oli pakkanen jo lauhtunut  kotimittarissaa alle kahdenkymmenenasteen, mutta pitää huomioida että asun Noormarkunjoen  eteläpuolen korkeimmalla paikalla ylimmässä keroksessa. Maan pinalla Noormarkun keskustassa on varmaan kylmempi, sanoihan Viisastenkeron Pj Kauko Saarentaus " alavilla mailla hallanvaara"

Varis pörhistelee pakasessa höyheniään


Räkättirastaat olivat nälkäisiä ja kylmisään joenrannan puissa


Mäkelänkujan yli ne lensivät osuuspankintalon päättyyn pihlajanmarjoja syömään


HYvin tuntui maistuvan, monta pihlajaa räkättirastasparvi on jo Noormarkun keskustassa tyhjentänyt





Räkätti on aika isolintu mutta kovin arkoja ne ovat, vaikkei niillä näin asutuskekuskessa taida ketään vihollista olla, ilman mitään näkyvää syytä ne säntäilevät edestakaisin ruokapuun ja tarkkailupuun väliä.



Räkäteistä eroon  päästyäni jatkoin matkaani Myllykoskelle, sinne  oli jo naispuolinen goleega ehtinyt



Noormarkunjoen Myllykoski 29.11.2014 - 20 astetta


YLE satakunta pyysi eilen lähettämään niin talvisen kuvan kuin mahdollista. kun oli tiedossa että tiistaina lauhtuu reilustti oli mananatai ainoa mahdollisuus tällä haavaa  saada talvinen pakaskuva.   Näppäsi tämän kuvan Myllykosken pienestä uomasta, se on jäätynyt jo lähes umpeen ja kuuraakin on.    Pipsa tykkäsi kovasti tästä kuvasta ja kiitteli

Yle Satakunta Kiitos Teuvo hienosta kuvasta:) -Pipsa



Lähetä niin talvinen kuva kuin pystyt! . - Pipsa & Rami

Täytyi naispuolisesta goleegasta parempikin kuva otaa un hän oli siirtynyt joen toiselle rannalle kosken kuohuja filmaamaan

Olisin vielä ladannut kuvia vielä  porista, mutta bloggerin päivitys ohjelma sekosi ja jätää niin suuret kuvavälit että pitää tehdä huomenna uusi juttu Porin viikarista.  Tänään 30.12.2014 sää on Noormarkussa / porissa  jo suojalla  +0.1 astetta ja puiden kuura on sulanut  ja on kovasti harmaata.




Poiketiin eilen porinkin kaupoissa mutta niin vaan kävi että markku joutui tärkeimään kauppa-asian  Noormarkussa hoitamaan.


Markku Mäkelä Pirjon Pakarin kaurakakkoa ostamassa Noormarkun Siwasta kun Porin kaupoissa ei ollut, on meinaan maailman parasta kakkoa, enää ei tarvitse itse leipoa.











Markku Mäkelä Pirjon Pakarin kaurakakkoa ostamassa Noormarkun Siwasta kun Porin kaupoissa ei ollut, on meinaan maailman parasta kakkoa, enää ei tarvitse itse leipoa.
Ei tästä päivityksestä tänään tämän parempi tule kun kuvatekstinkin lataa keskelle kuvaa. Pitää koetaa huomenna Viikarijutun  tekoa

Minä talvikostyymissä Porin Raumansillalla 29.12.2014  Kuva Markku Mäkelä 





Mukavaa päivän jatkoa!
Blogissa.."jokohan pian pitäisi kokeilla.."
http://romulyyli.blogspot.fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti