Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 2. lokakuuta 2014

Kuu on puolessa..Chilille valoa... The moon is half,.Chili light .....Månen är halv.Chili Ljus, .....La luna es la mitad .....A lua é metade .....La lune est à moitié..... 月亮是一半.........Луна половина ...........La luna è la metà ...........Der Mond ist die Hälfte .....

Kyllä näin vanhemmiten aika menee nopesti.  Moneen päivään ei ole saanut mitään tähdellistä tehtyä. Vanhuuseläkeeseen on vielä monta vuotta kun  Kataisen  aloitama ja Stubbin  jatkama  kokoomuslainen  vanhojenihmisten kiusaaminen eläkeiännostolla toteutuu.  Polikot ovat kuitenkin kovia puolustamaan tekemiään mokia kun SDP:n Pirjo Mäki puolustaa tämän päivän Porilainen lehdessä Noormarkun ja porin kuntaliitosta kun lehti kysyy minne menivät Noormarkun miljoonat? Pirjo Mäki vastaa "Suurin osa rahasta meni Noormarkun alijäämän kattamiseen, jota oli noin neljämiljoonaa euroa siinä vaiheessa kun kuntaliitos tehtiin"   Valtio maksoi liitosporkkanarahaa noin viisimiljoona euroa vasta kun Porin ja Noormarkun kuntaliitos oli toteutunut joten eikö Noormarkun velka ollut siirtynyt porin velaksi ja siten on ollut väärin käyttää avustustrahat porin velan kirjanpidollisen velan maksuun?

 Kuu sentään kiertää täsmällisesti omaa rataansa, eilen se oli puolessa.  Täysi kuu on viikon päässtä keskiviikkona 8.10. sitten taas yötkin lämpenee.



Eilen oli taas vieraitakin kun tällainen noin 10mm pitkä niveljalakinen ötökkä oli makuhoneen ikunalla ja ulos pääsystä haaveili. Saataa olla Koskikorento


Anssi Junnila Ihan ensivaikutelma on kuin jokin koskikorento. Onko lähistöllä vesistöä? (joillekin koskikorennoille riittävät pienet ojatkin)
Teuvo Vehkalahti Jokeen linnuntietä noin 250m Makkarakoskelle 350m ja Makkarakoskelle suurinpiirtein saman verran. Olisiko tullun vaatteiden mukana kuvausreisuilta..
Jukka Salmela Ainakin Leuctra-suvun korrit ovat tuon näköisiä, niissä on kaksi syksyllä/loppukesällä lentävää lajia.

Aivan toimetomana ei alkuviikkokaan  mennyt vaikei suurta intoa mihinkään tiotannoliseen työhön ollutkaan.  Maanantaina Markkun  kanssa  kävin Pomarkussa  sähkökaluste.fi Ulvilan Fri-tuotanto Oy:n  liikessä LED kasvivaloa ostamassa.  Markku on siirtänyt chilin sisätiloihin ja se vaati ihan oman kasvuvalonsa.  LED kasvivalo säästää jopa 80% sähköä tavaliseen kasvivaloon ähden.  Kuvassa ylärivin vasemanpuoleinen lila lamppu on LED-kasvivalo



Kun Pomarkkuun lähtee kaupoille niin pitää varata aikaa runsaasti.  Sähkötarvike liikeessä on niin paljon tavaraa etteivät myyjätkään kaikea löydä hetkessä ja kasalla riittää juttua eikä maksun kanssa ole mikään hoppu.  Mutta jollet mitään ole löytänyt sitä sähkö tarviketta mitä kaipaat niin täällä selainen todennäköisesti on.  Hekulamppujakin vielä löytyy.


Pomarkun keskustassa, vanhansillan pielessä olisi kiva näyttelytila, mutta taitaa pomarkku olla vähän samassa tilanteessa kuin  Tankkitäyteen Vileenin kuppila, valtatie menee ohi mutta harva poikeaa.


Pomarkussa on nuortakin väkeä.


Tiistaina jatketiin valainostoksia Terrassa Maalaispoika ihmeissään tässä valomeresää.






Virittelin tänään Prismasta ostetun kasvivalaisimen Chilin päälle, johdon pitää vielä piilottaa kattoon. Tilasin Jyskistä uuden Senkin jonka päälle mahtuvat kaksi Chiliä lisää jotka kasvavat vielä ulkona. Samalla saan kaikki taiteilijatarvikkeet Senkin laatikkoihin, tulee maalaushuoneesta vähän siistimpi. Kuulun taiteilijasukupolveen joka ei hallitse minkäänlaista järjestelmällisyyttä, paikat ovat aina sekaisin ja kaikki aina hukassa....... Chilin kasvatuksesta löytyy paljon tietoa Chilifoorumilta http://chilifoorumi.fi/...






Porin kaupungilta on tyyöllistämisrahat on loppu.  Joku sentään on vielä porista työllistämistyöpaikan saanut. 




Noormarkussa Autopalsta kuljetti vanhaa Jaguaaria,  Komisaario Morsella  (Inspector Morse) oli tällainen samanlainen mutta viininpunainen Jaguar MkII  .  Toivottavasti ei mennyt autohajottamoon


Keskiviikon vastainen yö oltiin Noormarkussa / porissa pakasella mutta nopasti lokakuun  aurinko lämmitti.



Ruska alkaa Noormarkussa olola parhaimillaan, mutta ei näillä vuosilla oikein jaksa tästäkään valkouvauksellisesti enää innostua, pitäisi päästä uusiin maisemiin.


Prosessi Noormarkun kunnantalon muutamisesta kirjastoksi on alkanut.  Ainakin alkumonttua kaivetaan kahden kaivinkoneen voimin.  Viikonloppuna pitää käydä katsomassa lähemmin.  Vuoden päästä suksyllä uuden  kirjaston pitäisi olla valmis.  Kunaliitosopimuksessa mainitaan vuosi 2011, parempi myöhään kun ei milloinkaan.


Ruskaa Noormarkunjoella


Aian niin komea ruska ei taida Noormarkuunkaan tulla mitä aiempina vuosina on ollut kun puut pudottavat lehtiään jo


Kissankello kukkivat vielä lokakuun alussa


Syysvilja orastaa kauniisti



Puolikuu taivaanrannan pilvet värjääntyy porin valoista






Kulu se aika tietysti noinkin, mutta mitä siitä lopulta käteen jää 
Loimaan kolmessa ryhmässä muun muassa sidotaan muistikirjoja, tehdään savi-, tekstiili- ja metallitöitä ja valmistetaan unisieppareita. Sieniretket ja terveydenhoitajan tapaamiset kuuluvat yhden ryhmän ohjelmaan.



Miika Kerkkonen pujottaa neulaa ja lankaa keskittyneesti tukevan paperitaitoksen läpi. Syntymässä on 36-sivuinen muistivihko, johon viime viikolla valmistui jo...
ts.fi


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/683162/Orjapuheet+huvittavat+osallistavan+sosiaaliturvan+pilottikaupungissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti