Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 13. lokakuuta 2014

Eihän tämä edes haise rahalle.....Surely, this is not even smell money .....Visst, det är inte ens luktar pengar........当然,这甚至闻不到钱.........Конечно, это даже не пахнет деньги ............Sicuramente, questo non è nemmeno l'odore soldi ............Sicherlich ist dies nicht einmal riechen Geld ............Certes, ce n'est même pas l'odeur de l'argent ...........Certamente, isso não é mesmo cheiro de dinheiro ...... .....Sin duda, esto no es ni siquiera oler el dinero .....

Viikonloppuna sain uuden kymmenen euron setelin käytettäväksi ruokajuomien ostoon.  Piti oikein tarkemmin hypistellä tätä uutta setelirahaa kun oli niin sileä ja liukas.  Mutta kyllä taas tuli ikävä vanhaa kunnon lumppupaperista valmistettua suomen markaa. Se sentään haisi ihan omanlaiseltaan, oikealta rahalta.  Ei kyennyt tämä uusi kymmenen euron seteli vakutamaan minun hajuaistiani  että se oikea raha olisi, monopoli  leikirahalta vaikuttaa.





  Kympillä sai S-marketista 6 purkkia uutta kotimaiseen sarjaan kuuluva maitoa, 1.5 litran vichy pullon samaa tuoteperhettä ja 3 tölkkiä mustaa karhu olutta.  Taisi joku sentti tulla takaisinkin.   Olut olisi jäänyt ostamatta jos olisin ottanut kalimpaa Valion maitoa ja Olvin merkki vichyä.  Sitä niin ollan muka eurooppalaisia  EU:n ja euron myötä mutta  tasa-arvoisia eurooppalaisa ei olla  ainakaan saksan kanssa jossa ruokakassin on paljon halvempi kuin suomessa.  
Ruokakasin hinnaksi tuli SK:N  testissä  Suomessa lähes 26,92 euroa, kun taas Saksassa se maksoi vain 20,18 euroa.

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194932969129/artikkeli/lidlin+ruokakassi+on+suomessa+paljon+saksaa+kalliimpi.html

Samuli Ketola Voi pyhä yksinkertaisuus. Hyvä kuitenkin että SK tuo näkökulman esille. Littun hintoja pittää verrata suomen markkinoiden hintaan. Saksassa taas niiden markkinoiden hintatasoon. Toi kertoo ennen muuta sen, että elitarvikehinnat on suomessa hillattu omien monopoliemme toimesta korkealle. Littu vaan tienaa hyvin ja hieman hahlitsee hintojen nousua ja se on hyvä asia ostajille.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288750208828.html


Sunnuntai oli kovin sumuinen päivä Noormarkussa / porissa..  Naakat olivat ainoat jotka linnuista lensi


Pääosiltaan nekin kyllä viihtyivät puisenoksilla




Tavoiteenan oli saada joku sumussa lentävän linnun valokuva.  Naakat ovat tummanharmaita ja sopivat sumukuvaan sävyjensä puolesta.  Toki  jolu värikäämpi lintu olisi näytävämpi  mutta kun meillä ei täällä suomessa papukaijoja luonostaan ole niin täytyy tyytyä näihin väritömämpiin lintuihin. 



Ei päässyt millään samaan tunelmaan kuin hitchcock linnut elokuvassa. 



Sinisorsalla ei enää ole kuin kolme poisata matkassa.  Alkujaan sillä oli  seitsämän poiksta Noormarkunjoella.  Joko muut ovat lähteneet omille teilleen tai sitten  ne ovat jo
utuneet petokalojen saaliiksi




Kaikki ruska ei vielä ole maisemasta pudonnut. 


Muitakin valokuvaajia oli Ahlströmin puistossa kuvailemassa 


Riitta Laine Upee kuva ihan kuin maalaus
Saimi Pääjoki Tuossa kuvassa on ihan maaginen tunnelma.
Ulla Kokkonen sadusta... salainen puutarha 


Makkarakosken  vanha  1914 valmistun vesivoimala on Noormarkun kuvatuin kohde



Eilen käytin kamerassa sigman 120 - 400mm superteleobjektiivia  eikä se ole mikään arkkitehtuurikuvaobjektiivi




Tähän tulee ensikeväänä Markku-liiton Alvar Gullichsenin ja ja Klaus Nygvistin suunnitelma  Nautiluspatsas.  Noormarkun urheilutalon puistoon tuleva iso tilataideteos  on lapsia ja nuoria koukuttava osallistava taideteos.   Markku liiton jäsenet saavat 150 eurolla  nimilaatan taideteoken jalustaan. 




Minäkin olen kolme vuotta sitten ollut Markkujen taidenäyttelyssä:



Teuvon kuvat -Teuvo images: MArs longa. Markku brevis ...

http://www.markkuliitto.fi/index.php?sivu=11834 · Markku taidenäyttely kuvat 117. Lähettänyt Teuvo Vehkalahti klo 09:11 .... Markun taidetta -Markku's Art.
  http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/10/mars-longa-markku-brevis.html



Vaimo otti minusta uuden profiilikuvan naamakirjaan, hattu teema jatkuu



Ei ole ihan uusi tämä Majestic hattu jonka on maahantuonut imported by  Aulis Varhela Pori.



Monasti on mitalleilla tämä Majestic men's hat firma palkittu, kruunupäiden metsästyhattu. 



Arki alkaa tänäänkin harmaana.  Oikeastaan ihan hyvä, pitää käydä kirjastossa kirjat vaihatamassa.  Maksetaanko kirjailijoille nykyään metrihinta. Lueskelin Markku Roponen Kuhala ja tuomitut dekkaria, 380 sivua josta olisi tiivistämällä tekstiä, turhat rönsyt poistamalla  voinut vähintään 80 sivua pudottaa pois varsinaisen tekstin sanoman   siitä kärsimättä. Ajatuskin kirjoitajalta  välillä hukassa, esim. klapi pilkkomis yhteydessä " Ukko Varjorannan hutikuittaus oli niin voimakas, että halonpuolikkaat lensivät metrikaupalla tahoileen ja kirves upposi pölkyyn melkein terää myöten" Kyllä kirjat pitäisi kirjoitaa remington kirjoituskoneella niin tulisi vähän mietittyä mitä kirjoittaa.

Samalla reisulla pitää myös apteekissa käydä, insuliini alkaa olla vähissä.  Kynä neuloja on vielä puoli laatikkoa, mutta pian ptää valmistautua niidenkin tilaamiseen.  Porin perusturvakeskus keskittää hoitotarvikkeiden jakelutoiminnan Porin Maantiekadun kampukselle.  Hoitotarvikejakelu on avoinna Maantiekadulla maanantaista perjantaihin kello 10–12, ja tarvikkeiden tilaus onnistuu puhelimitse (puh. 044 701 8574 tai 044 701 8575) kello 9–10 välillä. Neittamon mukaan sekä jakeluaikoja että puhelintunteja ollaan laajentamassa.   Paikan päälle ei siis tarvitse mennä, mutta olen varma että puhelimella hoitotarvikkeisen tilaamien ei ogelmitta suju.  Pitää varautua siihen että virheitä sattuu kun ei itse pääse sormella näyttämään että noita neuloja minä tarvitsen.



Raakaöljyn hinta laskenut muutamassa kuukaudessa 20 prosenttia; hyvä uutinen, mutta milloin laskee bensan hinta ? Huono uutinen Putinille, koska Venäjän talous on öljynviennin varassa ?

Holmedahl Henrik Pumppuhinnat pysyy korkella samasta syystä kun Suomalainen lama jatkuu. Eli ahneudesta ja kohtuuttomasta laskutuksesta ja voiton maksimoimisen pyrkimyksistä.

Hande Moilanen maajussien sikala käryää,niin he sanovat että rahalle se haisee, samaa paskaa eurokin,


Pia Jørgensen "Suomessa toimitaan niin pienten määrien kanssa, että yksikkökustannukset ovat väkisin isommat ja kertautuvat kaikessa, esimerkiksi energian hinnassa, palkoissa ja kuljetuksissa. Saksassa etäisyydet ovat pienemmät, ostetaan isompia eriä ja ajetaan täydemmillä rekoilla. Suomeen tullessa on merikin välissä, Sipponen perustelee lehdessä Suomen korkeampia hintoja." Tottahan tämä on. Ja tulee aina olemaan.

Sirpa Kähkönen ..leikkirahaa.. ruskievro.. närkästyneenä tippiäni lauantai-illlan kiireessä tarkastelin.. rahantunnistimen läpi muutaman kerran laskin.. pahkeinen.. kone epäkunnossa ko noin ilosesti sen läpi laskee mennen tullen.. kolikoiksi vaihdoin.. purasin vielä varmuudeksi nekin.. leikkirahhaa.. nii silleetä ja värikästä.. totta ookkaan.

Tuula Berg huomenta teuvo, ei kyllähaise säikähdin kun näin leikki raha miten se mulle on joutunu, isoon ääneen,kyllä ihmisiä nauratti kassalla

Olisin niin mielelläni äänestänyt Noormarkkulaista Tapio Huhtasta  eduskuntaan mutta taitaa nyt jäädä väliin KEPUN äänetämien 




Keskusta esittää alkoholipoliittisessa ohjelmassaan vähittäismyynnissä myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholirajaa laskettavaksi 3,7 prosenttiin. 


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57201-keskusta-iii-olut-pois-kaupoista#.VDq8Vk75N9K.facebook


Ps.. Apteekkiin meni 75 euroa.   Kolmenkuukuden lääkerahsta jäi sen verran jäljelle  että kun nuukasti ja säästäväisesti elää niin tulevana viikonloppuna voi osta viskipullon.  Tänä vuonna ei lääkeitä tarvitse enää apteekista noutaa, vasta kolmenkuukauden päästä uudelleen, siten onkin jo vuosi 2015 

Kirjastosta lainasin  seuraavat kirjat: Mikko Rimminen  hippa
Leena Lehtolainen Maria Kallio Dekkari Rautakolmio
Mia Vänskä Valkoinen aura
Tero Somppi  Leijonan varjo

Lukujärjestys listan mukainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti