Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 22. syyskuuta 2014

Pomarkun Riuttasalmella vedetöntä järveä kuvaamassa......Pomarkku Riuttasalmi of anhydrous lakes photographing.......Pomarkku Riutallasalmi湖泊拍摄............Pomarkku Riutallasalmi озера фотографирование .............Laghi Pomarkku Riutallasalmi fotografare ..............Pomarkku Riutallasalmi Seen fotografieren ...............Lacs Pomarkku Riutallasalmi photographier ............Lagos Pomarkku Riutallasalmi fotografiar ...... ......Pomarkku Riutallasalmi sjöar fotograferar ......

Lauantaina oli Pomarkussakin vielä lämmin  syys-sää  joten kävimme Markun saabilla ajelemassa Pomarkun riutalla maalaismaisemaa katsomassa.  Riutanjärven rantamaisemaa piti käydä kuvamaassa Niin outoon metsään mentiin että maantie päättyi.





Perille päästtyä ei mitään järveä päättyvän tien  päässä ollut, vaan laaja peltoaukea.


Netistä ei Pomarkun  riutanjärven kohtalosta  saanut mitään selventävää tietoa, mutta riutanjärvi on kuivattu joskus 1930 luvulla.  Nykyisin laaja peltoaukeaa halkoo Pomarkunjoki.  Joen vesi virtaa matalalla joen uomassa.  Kevät tulvien aikana vesi levittäytyy koko peltoaukealle.  Joen vastarannalla laidunsi lihakarjaa.   Ne olivat  aiheuttaneet 22.8 Pomarkun VPK:laisille eläimenpelastus tehtävän kun lehmä oli vajonnut pomarkunjoen rantamutaan  upeluksiin.

Pelastajat poimivat lehmän ojasta | Satakunnan Kansa

22.8.2014 - Pelastuslaitos hälytettiin perjantaina poimimaan lehmä ojasta Pomarkusta. Laitumen ojaan juuttunut lehmä saatiin pois pinteestä liinojen ja ...



Taiteilija Markku Mäkelä valokuvaa Pomarkun riutanjärveä inhotunjärven suuntaan


Kuvan keskellä häämötää riuttasalmentien silta.



Pomarkun riutanjärven rannoilla on monta maatilajaa ja 1930 luvulla suomessa eletiin agraari aikaa ja maatilat tarvisivat uutta peltoa viljelyksiin.   Ja mistäpä muualta helpommin peltomaata saatiin kuin järviä kuivaamalla, ei tarvinnut alkaa suuriavoimavaroja käyttämään metsänraivaukseen.


Myöhempi suomen maatalouspolitiikan seuraus näjyy siinä ettei täällä enää lypsykarja käyskentele.  Vielä 1970 luvulla täällä oli palkittuja ayshire lehmiä.


Täällä aika on seisahtunut


Traktorin peräkärry ajoituu myös 1930 luvulle jolloin traktorit tulivat suomen pelloille sen on kyläseppäm rakentanut Thames kuorma-autonrungosta.



Lato on rakennut 1800 luvun lopulla ja se on siiretty muualta nykyiselle paikaleen se on 9 metriä pitä ja alkujan se on ollut pärekattoinen.



Syksyn värit pomarkun riutalla


Riuttasalmen silta mikä näkyi aiemassa kuvassa riutanjärven peltoaukealta kuvattuna.



Pomarkunjoki Riuttasalmella , vasemmalla ranalla sijaitsee riuttasalmen leirikeskus


Saapa nähdä saako Markku täältä oman aiheen maalattavaksi




Pomarkunjoki saa alkunsa Inhotunjärveltä


Riuttasalmella oli useampikin vene osa jo unohdettuja




Hieno puuvene on tullut matkansapäähän, lopuillisesti sen jälkeen kun se on lasikuidulla kuorutettu.



Riuttasalmentie myötäilee Kynäsjokea.  Kynäsjoki sijaitsee Pomarkun kunnassa, noin 10 km kylän keskustasta Laviaan päin. Pomarkun kalaveikkojen kotisivuilla http://www.saunalahti.fi/~bittiset/kynasjoki/index.html ...  Kynäsjoella kalastetaan kirjolohta  Lupahinnat Kynäsjoelle: 16 €/ vrk (jäseniltä 13 €)Lupa oikeuttaa 2:n lohikalan ottamiseen.Vuosilupa 150 €,http://www.pomarkunkalajussit.com/kalastusluvat  Lisäksi pitää maksaa kalasuksenhoitomaksu, kalastuslupa  Koko kalenterivuodelle 2014: 24 €;

Riuttasalmentiellä  oli useammalakin parkipaikalla monta autoa ja koko ajan meni lissä lohenpyytäjiä Kynäsjoen varella kalastamaan.


Tämän luettuasi et enää syö viljeltyä lohta

http://www.herkkusuu.fi/taman-luettuasi-et-enaa-syo-viljeltya-lohta/#


Viime viikon perjantaina saatiin naapurin pihatyö päätökseen ja kaivinkone lastatiin kuorma-auton lavalle.  On yllätävää kuinka vähän tällaiset työtoimet vaikuttava ohi ajavien ajonopeuteen


Kaivinkoneen kauha ja lapio


Tähän taisi Noormarkussa / porissa kauniit syyspäivät loppua. Tänään maantaina 22.9.2014 on enää aamu kymmeneltä + 5.2 astetta plussanpuolella ja sataa vettä tuuli on navakaa.  Perjantaina puna-apilat kurkottivat vielä kohti aurinkoa



Iltapäivällä käytiin Teuvon kanssa lehmätaulu aiheen tilanneen asiakkaan kotomaisemissa. Minulla oli mukana tulostettuna kuvat eilen täällä näytillä olleesta aiheesta, pientä hienosäätöä tuli lehmien asennoista. Sainkin suurikokoisen työn maalattavaksi 60 x 80 cm. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ollaan päästy kuvailemaan tilaustöitä öljyvärimaalauksiin. On ollut rentouttavaa katsella syksyistä maalaismaisemaa. Saas nähdä päästäänkö vielä ensi viikonloppuna kuvailemaan.

Merikarvialta pakit liitoskaavailuille, Pomarkku harkitsee Porin suuntaa

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194928897237/artikkeli/merikarvialta+pakit+liitoskaavailuille+pomarkku+harkitsee+porin+suuntaa.html


 Pomarkun kunnanhallitus esittää, että valtuusto päättäisi jatkaa Porin seudun suuntaan neuvotteluja, joissa valmistellaan uuden kunnan perustamista seudulle vuonna 2017.


Laskipa Noormarkussa / porissa lämpötila äkkiä miltei kymmen astetta, saatapa tuo vesisade  päivänmittaan muuttua rännäksi



Viime yönä pakkasta eteläisimmillään Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Kylmintä Inarin Saariselällä -9,7 astetta. -Seija

Taitaa tulla Poriinkin illalla halla / pakkanen kun ilma senkun vaan jähtyy.  Kello 11.25 oli enää + 3.9 astetta Noormarkussa



Huonosta ajokelistä varoitellaan illasta tai yöstä alkaen idässä. kts. IL:n varoitukset. -Seija

Syksy, rakastan syksyä. Ennen rakastin vain kesää. Nyt rakastan syksyä, talvea, kevättä ja kesää. Minusta on tullut mukavuudenhaluinen ja vaihtelunhaluinen. Ahmin ja hengitän sadesäästäkin parhaat puolet, värit, raikkauden, puhtauden, sateen äänen.. ja värit värit värit ihanat, kissatarhassa hohkaa punaisen hehku. Villiviinikärhö, kerrankin ei tarvitse suojata itseään auringolta. Tämä on kuulkaa juhlaa nämä säät Menen taas ulos, siellä oli niin kivaa!!! Nautinnollista viikon alkua.


Riitta Laine Kyl on kalseaa kun tulin äidin kans aamupäivällä Prismasta auto varotti liukaastta kelistä mittarissa alle 4 astetta  syttyi lumihiutale kuva ja antoi äänimerkin plim


Ilmatieteen laitos: Lunta Pohjois-Karjalaan jopa 15 senttimetriä             

Ilmatieteen laitoksen tuoreen ennusteen mukaan Pohjois-Karjalaan voi sataa lähipäivinä jopa 15 senttimetriä lunta. Ilmatieteen laitos antoi ennusteensa maanantaina iltapäivällä noin kello 14.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/56416-ilmatieteen-laitos-lunta-pohjois-karjalaan-jopa-15-cm


vähän vanhempi  Chervolet Suburban  jostain 1975-1980 luvulta



Timo Kuusela Ennen kuin näkee tai kokee, harva uskoo että tuollainen "bussi" hakkaa maastossa lähes kaikki "oikeat maastoautot" mennen tullen.Jos vaimo ei kävisi hengen päälle, ostaisin tuollaisen niin kauan kuin niitä vielä saa...Aikoinaan eräässäkin safaritapahtumassa tuollainen oli ylivoimainen kun piti ajaa sorapintainen hiihtorinne ylös, tyyliin "lämä pohjaan ja ratilla pidetään nokka suunnassaan..."
Harri Lehto Puitten välissä tulee ahasta.
Teo Pelho Tuolla kaatuu komeasti Mechelininkadulta liikennemerkit.
Antti Henttonen Suomalaisessa metsässä loppuu kyllä tila tollaselta. XJ-Cherokeellakin on jo ahdasta..

Mika Turunen Komeasti kaatuvat liikennemerkit muuallakin. Kummisetä RIP lipsautti vastaavalla 4x4 pikkarilla Kuopion Tulliportinkadulta liukkailla liikennemerkin aika eleettömästi 80-90-luvun taitteessa.

Tosin +2500kg massalla ja jymyllä puskurilla taittuu merk
ki ilman maavaraakin. Itse kallistin vahingossa, peruuttaessa - hups -mikäs siellä oli- (pirun väsyneenä, kun olin intistä lomilla) yhden liikennemerkin keskellä parkkipaikkaa vappuna 1994 pimeällä loskasateessa. Jäi hienoon 40-45-asteen kulmaan. Ihan full size GM- henkilöautolla taipui, kuin Yuri Geller olisi lusikkaa taitellut.. Takapuskurin alareunaan tuli mitätön "loimu", jonka huomaamiseksi pitää tietää etsiä.

No puskuri menee kyllä vaihtoon, mutta vasta nyt. Tuppaavat tuon ajan GM takapuskurit ruostumaan kuorestaan sisältäpäin ulos, vaikka mitä sinne sisään suihkuttelisi ja huuhtoisi säännöllisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti