Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 31. heinäkuuta 2014

Sainpa sittenkin yli 30 asteen lukeman.....I did, after all, more than 30-degree reading .....Jag gjorde trots allt mer än 30 graders läsning.........Я сделал, в конце концов, более чем 30-градусный чтение .............Ho fatto, dopo tutto, la lettura più di 30 gradi .............Ich habe, nachdem alle, mehr als 30-Grad-Lese ...........Je l'ai fait, après tout, la lecture de plus de 30 degrés ..........Eu fiz, afinal de contas, a leitura de mais de 30 graus .....-....Lo hice, después de todo, la lectura de más de 30 grados ...... .....

Tiisataina näyttti siltä etten tällä viikkoa olisi saanut kuvattua lämpömittarista  yli kolmenkymmenen asteen lukemaa.  Toisin kävi  eilen sain ikuistettua Noormarkussa + 30.5 asteen ulkolämpötilan.  Hetken aikaa ulkona oli lämpimämpää kuin ulkona.




Iltapäiväällä siten sää viileni etelän suunnastta tuleen ukkos kuuron myötä.  Ei Noormarkussa montaa salamaa nähty . yksi tuonne jonnekin iski ja sa vei Markulta  sähköt.  Ja paloautotkin menivät Harjakankaan suuntaan


Vaimo siitä salamasta  onnistui lumialla saamaan videon

WP_20140730_16_46_01_Pro.mp4

Hetken aikaa tuli vettä kovan tuulen saattelemana ja lämpötila laski kymmenkunta astetta + 18 asteen tuntumaan.  Sadetta ja myrskyä ei kestänyt kuin vähän aikaa, vartinverran.



Parvekeviljelykset joutuivat koville kovan tuulen saatelemassa sateessa jonka seassa oli rakeita.


Pisin tomaatti taittui latvastaa tukinarun kohdalta.  Tuin se uudeleen ylempää saapa nähdä toipuuko, yhdet kukat latvassa olisi vielä ollut


Kurkut selvisivät paremmin, vain muutamaan lehteen rakeet iskivät reijjän.  Kurkku on kasvattanut haaroja  lehtihankasta, niissä on olevinaan kukan alkuja mutta vaikutaa siltä että nämä uudet haarat vivät voimaa sen juurella kasvavasta hedelmästä.  Myrskyvauriota tarkastellessani tei radikaalin ratkaisun ja leikkasin näömä haarat pois, jospa nyt hedelmät kasvaisivat paremmin.


Tänään pitä käydä ulkona tarkistamassa lähi alueen myrskyvauriot.  Myllykoskella tiedetään ainakin yhden koivun kaatunen .   Ilmapuntari näytää sadetta ja Noormarkussa onkin sateen harmaa sää vaikkei sadakaan.  Kosteusmittari näyttää huimaa 80% lukua ja se tuntuu iholla. kun sisällä on + 28.2 astetta.

Vähin ukkosmyrsky vaurioin Noormarkussa selvitiin keskiviikon myrräkässä



Myllykoskella yksi isompi koivu on kaatunut koskeen, sen Kauko lupautui hakaamaan talvella klapeiksi




Isokoiuvkukan kohdilla pari pientä rantaa puuta kaatunut jokeen



Ukkosen seuranta sivusto

http://www.lightningmaps.org/realtime?lang=fi


Suomen alueella on iskenyt noin 3000 salamaa viimeisen kahden tunnin aikana. Puuskahavaintoja lähes 30 m/s tuulista. -Kerttu

Suomen kaikkien aikojen lämpöennätys rikkoutui iltapäivällä Pohjois-Karjalassa. Joensuun lentoasemalla Liperissä mitattiin jopa 37,2 astetta.


http://yle.fi/uutiset/kaikkien_aikojen_lampoennatys_uusiksi_372_astetta/5605500

Pikasen tuntuu siltä että Suomi jatkaa suomettumista kun kuuntelee Ulkoministeri Erkki Tuomiojan lausuntoja Venäjän Ukraina pakotteista.  Pakkoteiden pitäisi kai pakotaa Venäjää muuttamaan Ukraina politiikaansa.  Täällä vaan ollan huolisaan siitä heikentävätkö ne suomen kaupatasetta. Ja Tuomiojakin sanoo ettei näillä  Venäjäpakoteilla ole mitään merkitystä suomelle.   Eikö poliitikon pitäisi väistää tälläinen kysymys ja vastata että toivotaan että pakoteet auttaisivat Ukrainalaisia  Venäjän ikeestä.  Venäläiset  sotilaat polttivat 1918 Noormrkun kirkon, ei venäläiset sen kauempana länsirannikolta ole.  1918 ei tultu hävittäjillä vaan hevosilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti