Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 3. huhtikuuta 2014

Toiset osaa säästää tarpeetonta...The other part to save unnecessary ...Den andra delen för att spara onödig....Другая часть, чтобы сохранить ненужным ......L'altra parte di risparmiare inutili .......L'autre partie pour sauver inutile .... ...Der andere Teil unnötig, zu retten ...

Onko Teille koskaan käynyt niin että olette heittäneet  jotain  tarpeetonta pois. Ensin se on ollut komerossa taaimaisena, sitten vintillä tai kellarissa viisivuotta ja sitten lopulta jonkin kevätsiivouksen yhteydessä on tullut  aivoitus että kyllä tätä jo on tarpeeksi kauan säilytetty.  Ei ole kukaan tarvinnut eikä enää tarvitse joten heitetään pois roskiin ja kaatopaikalle.  Sitten on tullut aika että tarvitsisi jotain pois heitettyä, kyllä minulla sellainen jossain joskus oli.

Eilen pääsin pokeamaan Lavosen Ollin opastuksella vanhassa sahashassa jossa oli kaikki koneet tallella ja remontti menossa. Saha on ollut pian yli kuusikymmentä vuotta tarpeeton ja käyttämätön.  Nyt sitä tarvitaan museorakennukseksi.

Olin lähtenyt lintuja valokuvaamaan ja kamerassa oli sigman 120-400mm superzoom objektiivi eikä se oikein ollut museokoneiden valkouvaamisen ahtaissa tiloissa kätevä mutta jotain sentään sain valokuvattua.


Kehäsaha eli raamisha on puuntyöstö kone jolla on perinteisesti sahattu tukkeja teollisesti laudoiksi.  Kehäsahan toiminta perustuu  kiertokangen liikuttamaan kehän eli raamisaa kiinni olevien  terien leikkuseen.  Kiertokankankea on pyörittettyu monimutkaisella siivapyörä ja remmi yhdistelmillä,ensin  höyrykoneen  voimalla, sittemmin sähkömoottorilla








Muinoin on puutavara ollut vähän järeämpää, nämä lankut ovat yli kuusikymmentä senttiä leveitä


Varhainen tietokone.  Taulusta näkee mitä laatua tehdään


Ehkäpä pääsen joskus toisenkin kerran sahan sisälle kameran kanssa ja siinä olisi joku laajempi linssi kuin lintuobjektiivi.  Mutta huomioitavaa  on että se mikä on itselle tarpeetonta on toisen aarre.  Kaikkea ei kannata tarpeetomana poltaa tai heittää pois.



Luonto herää pikkuhiljaa, koivun mahlakin on jo valunut, mahla on jäätynyt jääpuikoksi yön pakkasen johdosta.



Krookukset kukkii





Blogistin työväline


Tänään voi saada, mikäli iolmat suosii, uusia maisema kuvia kun Markun kanssa käymme Sudenniemellä.  TV-sarja Pirunpellon  Sorjosen monttu  on  Suodenniemellä.  Saapa nähdä näkeekö julkkiksia  päivän kuvausmatkalla.

Viimeksi näin Sorjonen  ja Sutkin Noormarkussa  toukokuussa 2013

sorjonen 007


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/05/valokuvaajan-tyoviikko-jatkui.html


SOTE uudistajille pohdittavaa ja pään vaivaa

Sairaalan sängyssä selällään pissaaminen ei ole helppoa. Löytyisikö uusia konsteja tai apuvälineitä?


Lappeenranta (Lauritsala) klo 6.30
Hiljainen aamu. Palokärki tai tikka soitteli lahopuuta. Mittarissa -1 ja maa kohmeessa. Rontille oli jätetty tavallista enemmän postia polulle ja kävelytielle.

Porissa jo kesän merkki
Kevään merkkejä: Raatihuoneen puistoon oli tuotu jätskikiska !


Hoi kaikki muruset! Haastan teidät lahjoittamaan 3 euroa, kun seuraavan kerran nostatte rahaa automaatista. Itse yleensä ohitan lahjoitusosion, mutta tällä kertaa valitsin lahjoituksen, koska aiemmin päivällä huomasin, että apu menee Kambodzan lapsukaisille. Kambodzassa oli järkyttävästi katulapsia, jotka kerjäsivät rahaa turisteilta. Rahaa ei voinut antaa, vaikka pahaa teki katsoa pieniä nälkäisiä söpöliinejä. Jos turistit antaa rahaa niin lapset jatkavat kerjäämistä, eivätkä pääse kouluun seuraavanakaan päivänä. Tämän lahjoituksen kautta raha menee ehkä paremmin perille ja oikeisiin tarkoituksiin. 3 euroa on meille melko pieni raha, siellä iso. http://www.lahetystorit.fi/otto-automaatilla-kambodzaan/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti