Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hienoa, tänään sataa vettä ja on metrin syntymäpäivä....Stor, idag det regnar ....Great, today it's raining, m is the birthday ....Grande, hoy está lloviendo...Отлично, сегодня идет дождь ..... .Große, heute regnet es...Grande, oggi piove ..... .......Grande, aujourd'hui il pleut ....

On sitä odotettukin, nimittäin vesisadetta.  Vähän tuhnua se nytkin on mutta asfalttie tie on  märkä ja musta.  Pitkään se onkin ollut pölyisen harmaa.  Maailmalla on santa / hiekka arvotavaraa ja pelätään että se  loppuu.  Mailmassa käytetään ilman ja veden jälkeen kolmanneksi eniten santaa / hiekkaa  luonnonvaroista.  Sumatralla on saariakin vajonnut mereen kun hiekkaa  on imetty jo merenpohjastakin.  Santa on uusiutumaton luonnon vara ja meillä sitä ajetaan asfalttiteille vaikka taajamissa on 40km/h nopeusrajoitus ja autoissa on talvirengaspakko.  Jokseenkin selittämätöntä toimintaa tuollainen tuhlaus.

Toivottavasti sade nyt huuhtoisi katupölyn kaupungin viemäreihin huleveden mukana.  Ikkunoitakaan ei vielä ole kannattanut kevät pestä kun kuiva katupöly nousee korkealle ja meidänkin ikkunat ovat katupölyn tuhrimat.


Eilen ulos lähtiessä alaovella tuli vastaan kevään ensimmäinen perhonen.  Jostain ravosta se oli siäpuolelle tullut ja koetti nyt päästä ikkunlasin läpi  ulkoilmaan.



Olin sitä västäräkkiä menossa odottamaan ja kamerassa oli kiini lintuputki,  Sigma 120-400mm ja siinä on lähin tarkennusetäisyys puolitoistametriä  joten ei se kovin hyvä makro-objektiivi ole mutta saa sillä nyt jonkinlaisen lähikuvankin


Ikkunalasi on siitä hyvä hyönteisen tai ötökän kuvaamiseen että sen saa kuvattua molemmilta puiolilta.  Tässä näkyy pitkän lintuobjektiivin haittapuolen lähikuvaukseen kun siinä on myös huono valovoima 5.6 400mm asetuksella niin pitkäna putkena se tärähtää, heilahtaa laukaistessa. Painavakin on, mutta eiköhän käsi tässä kevään mittaa vakaudu kun ahkerasti harjoittelee.


Alvarissa oli lauantaina ollut karauke ilta ja jokum oli saanut tällin nekkuun.  Kuvassa näkyy myös se kuinka paljon  YIT:n harjapartio jätti hiekaa Noormarkun kevyenliikenteenki pinnalle.  Halvalla ei saa hyvää.  Toisaalta ei se työntekijöiden vika  ole jos joutuvat työnsä tekemään huonoilla vehkeillä.  Työnantajan pitää antaa työntekijöilleen kunnon laiteet kulloiseenkin työtehtävään, eikä ainoastaan kääriä voitot taskuu.


Pari lokkia on lennellyt Noormarku taivalla, lienee Kalalokki



Kyllä Sinisorsapariskunta on jäänyt tänäkin vuonna pesimään Myllykoskelle



Viimevuonna sorsilla oli kuusi poikasta



Lähdenpä tästä kosken laskuun


Kosken kuohut eivät sinisorsa urosta pelota


Koskenlaskija



Rouva ei ole huomaavinankaan




Mahtaako telkällä olla jo munat pesässä?  Telkkä uros partio pesäpöntön ympäristössä, naarasta ei näkynyt.


Tätä lintua en tunnistanut, varismaiset siivet mutta keho ja nokka näytää sirommalta.  Kameran valotusautomatiikka ei pysynyt mukana kun suoraan taivasta vasten yllättäin  joutui valokuvamaan.


Jostain pilvenravosta se auringonsäde koetti eilenkin vedenpinnan tavoittaa



Viime viikolla tämä viherpeippo vielä yksin huuteli naarasta ja nyt sillä oli kumppani


Pesän rakennus suunnitelmia on kun naaraalla on ruohon korsi nokassaan






Ei tainnut vielä olla oikea hetki kun peänteko tarvike päästetiin putoamaan.


Sinitiainen vielä yksin visersi, nistä saa aina kauniin valokuvan


Koivut ovat heräämässä talvihorroksesta, mahlaa tippuu oksien kärjistä




Koivun silmut ovat jo niin turpeat että varmaan lämmin kevätsade ja yöpakasten poistuminen saa ne pian hiirenkorville


Tänään maanataina 7.3.2014  ulkolämpömittari näyttää Noormarkussa / porissa + 3.2 astetta lämmintä ja sataa vettä



Prisma: Taistelu hiekasta | Tv | Areena | yle.fi - YLE Areena

areena.yle.fi/tv/2185425
7 päivää sitten - Rakennustyömailla ja teollisuuden raaka-aineena käytettävä hiekka ei ole ehtymätön luonnonvara ja hiekan salakuljetuksesta on tullut ...



Prisma: Taistelu hiekasta | Ohjelmat | yle.fi

yle.fi/ohjelmat/2574580
Rakennustyömailla ja teollisuuden raaka-aineena käytettävä hiekka ei ole ehtymätön luonnonvara ja hiekan salakuljetuksesta on tullut tuottoisaa bisnestä.


Maanantai huomenta Keiteleeltä..Mittarissa -7astetta pakkasta...


Metrin mitalla on tänään vuosipäivä
Terska!
Solis metrin vuosipäivä. 1795 (219) vuotta sitten ranskalaiset ottivat metrin käyttöön (mètre) ja siitä on sitten tullut mittayksikköjärjestelmä ja myöhemmin SI-järjestelmä. Ranskasta löytyy platinasta ja iridiumista valmistettu metrin prototyyppi, mutta oikea metrin määritelmä on valon kulku tyhjiössä 299 792 458 m/s. USA, Liberia mittaavat tuumilla " ja Myanmari ties millä. Euroopassa on akkojen persettä mitattu tuumilla. Engelsmanni käyttää vielä epävirallisesti kansanomaisia ikivanhoja mittojaan, kuten meilläkin torimyyjät kappojaan.
Vanhoja suomalaisia pituusmittoja: Linja 1/12", tuuma, kortteli, jalka, kyynärä, syli, virsta, peninkulma ja lapissa poronkusema (7,5 km)
Ei mulla muuta, huomenna uudet jutut
.

Esko Kokko Kyllä töissä otti päähän, kun jenkit ja englantilaiset käyttivät tuuma- jalkamittoja! Jenkkien lentokoneiden korkeusmittarit olivat jalkamitoilla. Jokohan nykyisistä saa valita, kumpaa käyttää? Taru kertoo, että Kerimäen kirkosta tuli sen takia iso, kun piirrustukset oli kyynärä mitalla ja tekijät teki metrimitalla.







  • Martti Rokka Sitten kun mennään painoyksiköihin leivisköihin, nauloihin, kippuntoihin, senttaaleihin, lästeihin niin alkaa hirvittämään. entäs sitten tämä jyvä, eli graani. Tilavuusmitoissa oli tuoppia, kannua, kappaa, vakkaa, nelikkoa, tynnöriä. Huh huh...



  • Leena-Sisko Majavesi Huikonen,neljännes,kortteli yms puuttuu vielä mittarintamaala.






  • Sietää varoa, Punkki - Teuvon kuvat -Teuvo images - Blogger

    ttvehkalahti.blogspot.com/.../sietaa-varoa-punkki-acaritolerance-to.html
    7.8.2012 - Sietää varoa, Punkki (Acari), Parasitiformes Mario Monti…Tolerance to watch out for mites (Acari)..Tolerancia a tener en cuenta los ácaros ...


  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti