Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Höh, eilen illalla oli vielä monta senttiä...Duh, last night still had many cents ...Duh, i natt hade fortfarande många cent....Дух, вчера вечером все еще было много центов ... ...Duh, la scorsa notte, aveva ancora molte centesimi .......Duh, la nuit dernière a encore beaucoup de cents .......Duh, hatte letzte Nacht noch viele Cent ...


Vaimokin oli niin iloinen eilen illalla kun tuli palokuntanaisten retkeltä Porista kotiin ja oli saanut kävellä lumisateessa.  Onhan siihen jo totuttu ettei tänä talvena lumi maassa pysy vuorokautta kauempaa, mutta tämä nyt on jo huippu kun illallla on montasenttiä uttalunta maassa ja aamulla ei senttiäkään.  Taas on synkää, märkää ja ikävää.  Sisälläkin pitää poltaa sähkövaloa että näkee lukea ja kirjoitaa. Ulkolämpömittari näyttää kahdeksalta  plus kahdeksaa astetta lämmintä.  Piilven pitäisi iltapäiväksi väistyä Porin / Noormarkun taivaalta.  Tuuli on kyllä aika navakaa. lounaistuulta 8 metriä sekunnissa. ja puuskissa jopa 14 metriä sekunnissa niin voi tuuli pilvet taivaalta häätääkin.



Lumisade alkoi eilen torstaina Noormarkussa kello 14.05


Osa kylän Naakoista hakeutui suojaan helmen parvekeen katoksen alle, ne aavistivat että voi tulla pahempikin myräkkä


Yksinäinen peippokoiras lauleli kotikoivun latvassa, ketään ei vaan kutsuun vastannut...



Hipelöin ja räpläsin aikani kuluksi Nikon  Micro-NIKKOR  55m 1:2.8 objektiivia, mielessäni kuvittelin tulevan kesän makrokuvaus sessiota.  Kasivaralta, ikkunan edessä nappasin rannekellosttani testi valokuvan.  Aika pieni syväterävyysalue pinimmällä aukolla  ja aika lähellekin pitää mennä, jos ajatelee jotain hyönteistä valokuvata niin pelästyy se kun ihan kitiinikuorta hipoen valokuvaaja änkeää lähietäisyydelle siitä valokuvaa ottamaan. Muuten micro-NIKKOR  on maieensa veroinen piirron suhteen.  http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.kenrockwell.com/nikon/55f28ais.htm&prev=/search%3Fq%3DMicro-NIKKOR%2B%2B55m%2B1:2.8%26biw%3D1440%26bih%3D708


Päivällä oli oikein mukava käydä kävelylenkillä kun oli lunta maassa ja pitkästä aikaa näki villieläinten jälkiä niiden kulkureiteillä.  Jänis oli jarruttanut kesken matkaa


Jäniksen / rusakon jäljet lumella



Fasaani oli kävellyt lehtikuusen oksan yli


Orava oli juossut Vainiolankujan pientarella


Aamupäivällä ei vielä satanut, sää maisemavalokuvan otin isokoivukujalta,  Kuvassa Annala jossa asuin teinivuoteni


Luonto valokuvat otin 1980 luvun MC SOLIGOR C/D ZOOM+MACRO 80-200 Ai  objektiivilla  se on kevyt kantaa ja 200mm  polttoväli riittä  jos sattuu muuttolinnun bongaamaan.  Kovin on sähköinen keli kun linssin laskee lähellekkin villavaateita niin johan on etulinssi túhruinen.



Iltapäivää Sallan Kirkonkylästä klo 16.45 Lumisade aikalailla lopunut mutta on sitä kohta 30cm tullu viimeyöstä lähtien ainaki.. Kahlata saa ku ei pihoja ole aurattu...



Illalla pistin Levamer insuliin uusilla 4mm BD-insuliinikynäneulalla. Ei uskois mutta kyllä oli eroa 5mm neulaan verrattuna.  4mm neula on vain 0.23mm paksu.  Tällä neulla kun pistää niin se tuntuu vähemmän kuin hyttysen pisto. Hyttysen imukärsän sisällä on itse asiassa kaksi putkea: toinen imee verta, toinen valuttaa pistopaikkaan sylkeä, joka estää verta hyytymästä ja hyttysen imukärsä ei ole niin sileä kuin BD-kynäneula on sileäksi hiottu ja silikoonilla päälystetty. Niin tarkaa työtä neula on että jo yhdenkerran käyttö tylsistää sitä.  Jos neulaa käytää useamman kuin yhden kerran saataa siitä aiheutua rasvakudoksen turvotusta ja arpikudoksen muodostumista lipohypertrofia.



Etsin tietoa siitä kuinka paksu hyttysen imukärsä on muttei sitä tietoa löytynyut, mutta naaras hyttysen verenhimosta ja pistotekniikasta kyllä:http://tieku.fi/kysy-meilta/hyttynen-hyttynen-pistaa-stiletilla



Uros  hyttynen ei inise eikä pistä eikä siten ole niin kiusallinen kuin naaras hyttynen joka lisääntymisen vuoksi trvitsee verta.



Nämä kynäneula kuvat otin hetkenmielijohteesta  EX SIGMA 70mm 1:2.8 DG MACRO  OBJEKTIIVILLA


Noormarkun palokunta naiset vierailivat   Kulkurin Kartanossa

-Luomusuklaata
-Piensisustusta
-Saippuakauppa
Vielä yksi kuva ihanasta Kulkurin kartanosta







www.kulkurinkartano.com

Jorma Lindqvist mielenkiintoinen kuvauskohde. Kaivoin esiin koulun laborointitunneilta muistoksi ottamani vekottimen, jolla pari vuotta sitten siellä opettelin pumppaamaan itseeni suolaliuosta.
Työntömitta ilmoitti tuon ohuudeksi 0,24 mm. Ei se kyllä tuntunut edes hyttysen pistolta
-kuva käsivaralta 40mm f 2.8 ja +4 lähilinssi.



Pori panikoi säästöillä

iltaa Ranualta kyllä on tullut lunta yön ja päivän aikan ainakin 20cm jos enempikin nyt hellittänyt sade ja tilalle tuli kova ja kylmä tuuli -3,6 mukavaa illan jatkoja ja öitä

Seitsemän Porin koulua ja kaksi lukiota lopetuslistalla

Ville Hammarberg
Satakunnan Kansan tietojen mukaan Porin kouluverkkouudistus käsittäisi kaksi lakkautettavaa lukiota ja seitsemän lakkautettavaa koulua. Lakkautettavat koulut olisivat Enäjärvi, Herralahti, Reposaari, Pihlava, Mäntyluoto, Lattomeri ja Toukari. Lakkautettavat lukiot olisivat alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti Meri-Pori ja Länsi-Pori.


Kohtamäki vahvistaa: Koulujen lakkautuslista pitää paikkansa

SATAKUNTA 8



Varmin merkki siitä, että maailma on nopeasti luisumassa kohti uutta kylmää sotaa, on se, että radio Jerevanin toimitukseen tulvii taas uusia kysymyksiä.

Eräs kuuntelija kysyy: "Miksi Virossa käy vuosi vuodelta yhä enemmän venäläisiä turisteja?". "Selitys on luonnollinen", radio vastaa, "he katsastelevat asuntoja".

Toinen kuuntelija haluaa tietää, kuinka paljon Venäjän maanmiehiä asuu Suomessa. "Riittävästi", radio vastaa, "jotta kansanäänestys voidaan järjestää".

Kolmas kuuntelija aprikoi: ”Kuinka Krimin tapahtumat olisi ymmärrettävä?”
”Selitys tähän on huomattavasti monimutkaisempi”, radio vastaa, ”mutta kun otatte selvää suomalaisesta SOTE – uudistuksesta, niin huomaatte asian yksinkertaisuuden”.








Suomi ei voi maantieteelleen mitään, ja muut kootut selitykset suomalaisen ruuan kalleuteen? Kannanottoni Ilkka-lehdessä: 







Hyvää huomenta Alvajärveltä ! mittari näyttää - 2.6 astetta .lunta satanut taas yöllä ,taivas pilvessä .

Romu ringistä löytyi tieto siitä miten neula tehdään










  • STZ DT-54A aito neuvostotalouden työmyyrä. Valmistettu 957900 kpl 1949-61 Stalingradissa ja Harkovassa panssarivaunutuotannon ohessa. 24 syl. diesel ja 54 hv/1300 rpm. Näitä tavattiin myös Vapon turvesoilla.
    Näitä esiintyi pilvin pimein kolhoosien pelloilla vetämässä, jos jonkinlaista maatalouskonetta.



  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti