Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 25. tammikuuta 2014

Paavo talven puolittaa.....Bob the winter, cut in half .....Bob vintern, halv .....Bob el invierno, reducido a la mitad .....Bob o inverno, cortada ao meio .....Bob zima, przeciąć na pół .....Bob l'hiver, couper en deux .....Bob iarna, se taie în jumătate .....Bob der Winter, in der Hälfte .....Bob de winter, in tweeën gesneden .....Bob l'inverno, tagliati a metà .....Боб зима, разрезать пополам .....半分にカットボブ冬、.....鲍勃冬季,切成两半.....Μπομπ ο χειμώνας, κομμένα στη μέση ....Bob vinteren, halvert ....Bob vinteren, skåret i halve ....Bob talvel pooleks ........

Tänään on Paavon nimipäivä ja vanhakansa tiesi että Paavon päivän mennessä on satanut puolet talven lummista ja puolet ruokavaroista on kulunut. Paavo on parasta talviaikaa kun päivät ovat pidentyneet, päivän pituus on jo 7 tuntia ja 5 minuuttia.  Ihmiset saavat nauttia kauniista talvesta.  Paavon päivänä aurinko lämmitää jo reen perällekkin.  Mikäli aurinko paistaa kirkaasti koko Pavonpäivän, tai edes niin kauan, että mies ehtii hevosen valjastaa, nin tulee hyvä viljavuosi ja kaunis kevät.  Tänään Porissa / Noormarkussa  näyttäisi kyllä tulevan pilvinen päivä.  Pakkanen on lauhtunut alle viiden pakasasteen, tarkasti  -4.6 astetta.  Saapa nyt sitten nähdä tuleeko kevätsäästä surkea Paavon päivän pilvisyyden takia.

Eilen aurinko vielä paistoi hetken aikaa. 


Lauhtuminen on Noormarkussakin saanut vesijohtopuket jäätymään.


Putket jäässä onko ehdotuksia ??

Päivällä on jo nähnyt lukeakkin ilman valoja. Tällä hetkellä luvussa  on  Joulupukkin ( Noora-Liina ) tuoma , Seppo Jokinen  Haukan Enkelit  komisaario Koskinen Tampereelta.   Siinä komissario Koskisen öisen juoksulenkin aikana ehtii paljon henkirikoksia  Tampereen Hervannassa.  Kirja on nyt puolivälissä ja edistyy tasaisen tapavaa tahtia.  Edellinen kirja  oli Vepe Hänninen  Minä vakutusetsivä.  Vakuutusetsivän ammatissa pitää aina yllättää ihmiset alushoususillaan.  Kirjassa kerrotaan miten vakutuspetoksia tehdään ja miten vakutusyhtiöt panostavat siihen ettei vakuutuskorvauksia tarvitse maksaa.

Autopurkamo autopalsta ilmiliekeissä

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194869720136/artikkeli/autopalsta+ilmi+liekeissa+porissa.html

Täällä on pihabongaus tehtynä, Lajisaldo oli ilahduttava 8. Luulin jo että jään kolmeen lajiin, kun olen lintulautaa tarkkaillut viime aikoina. Harakka 2, hömötiainen 2, närhi 1, pikkuvarpunen 1, talven ensimmäiset punatukut 7, sinitiainen 12, talitiainen 14, varis4. Minkäslaisia saldoja muut saivat?



  • Leila Kaikkonen Listani ehdoton huippu on varpuspöllö. Muut: harakka 5, mustarastas 2, viherpeippo 5, pikkuvarpunen 9, käpytikka 2, keltasirkku 1, sinitiainen 12, talitiainen 10, pikkuvarpunen 15 ja naakkaparvi taivaalla 35-45 yksilöä. Oravia peräti 3, olin luullut että niitä on pihassa vain yksi. Närhi ja varikset eivät näyttäytyneet tällä kertaa.



 Kyllä on hienoja ja kauniita ampiaisen / mehiläisen valokuvia. Antaa hyvän tavoitteen valokuvaajalle ensikesäksi:


Macro photography technology developed by the U.S. Army allowed researchers to capture unique portraits of bees.

Noormarkusta uusi väitöskirja


Tuonne tohtoriväitötilaisuuteen käy matka. Odotan mielenkiinnolla.

Kun uusi vesivoimala Noormarkussa vihittiin käyttöön, niin Ahlströmin johtaja sanoi, että perheyhtiössä kvartaali on 25 vuotta.

Nykyajan "huippu"-johtajat ovat epäonnistuneet pahasti, esimerkkejä vaikka Stora-Enson Karvinen ja ulkomaanseikkailut. Sakari Tamminen piti itseään voittajana, kun myi Suomalaisen jalokiven Ruotsalaisille. jne. jne.
Aija Puurtinen lisäsi uuden kuvan.





 Vuosi 2014 on formula1 kilpailujen 65. kausi.  Tänä vuonna formula autoissa on  V6 1.6 litrainen turpomoottori

Valmistelut kauden ensimäiseen kilpailuun ovat jo kovassa vauhdissa.  Formula kausi alkaa 16. maaliskuuta  Austraalian Melbrounessa
1 Australian lippu Australian Grand Prix Australian Grand Prix Albert Park Grand Prix Circuit, Melbourne 16. maaliskuuta


Kimin uusi Ferrari F 14 T esittelyssä
Ferrari F14 T




Intervista a James Allison sulla Ferrari F14 T

Ferrari F14 T, Allison: “L’affidabilità sarà fondamentale” (Video/Foto) - News Formula 1
f1grandprix.motorionline.com
Secondo il progettista della nuova Ferrari F14 T, James Allison, avere una buona affidabilità del nuovo motore V6 turbo sarà ancora più importante


Here she is in all her glory. For your delectation, the official McLaren MP4-29 launch video. Enjoy.

Explore more of the ‪#‎McLarenMP429‬ here: apps.facebook.com/mclarencarreveal



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti