Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 8. marraskuuta 2013

Vähän on nyt takki tyhjä….A little jacket is now empty ....En liten jacka är nu tom ....Una pequeña chaqueta está vacía ....Um pouco jaqueta agora está vazio ....Eine kleine Jacke ist nun leer ....Een kleine jack is nu leeg ....Kurtka jest teraz trochę pusty ....Une petite veste est maintenant vide ....Un po 'di giacca è ora vuota ....Курточку теперь пуст ....少しジャケットが空になり....现在是空的小外套....Ένα μικρό σακάκι είναι πλέον άδειο ....En liten jakke er nå tom ....Smá jakki er nú tóm ....En lille jakke er nu tomme ....Vähe jakk on nüüd tühi ....

 

Onpa ollut rankka viikko, on jännitetty työvoimatoimiston yhteydenottoa ja lääkelautakunnan päätöstä Levemir insuliinin KELA korvauksen jatkumisesta. Kaikki on kääntynyt nyt parhaanpäin.  En joutunut töihin ja Levemir , pitkävaikutteinen insuliini pysyy Kela korvauksen piirissä. Aurinko säteili lopulta risukasaan.

aamu paiste vares 020

Aamulla se oli jo vähän aistittavissa kun kaukainen taivaan ranta hetken punersi.

aamu paiste vares 002

Varpusetkin ovat päässeet palaamaan Kestilänkulman orapihlaja-aitaan kun maalämpöpumppu miehet ovat saaneet kahdensadan metrin reikänsä maahan kairattua.

aamu paiste vares 005

Mutta ei ole Noormarkku enää lintukoto. Kaveri kertoi ettei kauppareissu oikein hyvin viikolla S-marketissa käynyt. Kun selkänsä kassalla käänsi niin siinä välissä täysi kauppakassi hävisi. Toinen kaveri kertoi että aiemmin kesällä hän jätti kauppakasinsa pyöränsarveen kun huomasi että tupakit unohtui. Tupakkiostosten aikana ruokakassi hävisi polkupyörän sarvesta. Eivätkä nämä varmaan ole ainoita kertoja kun tavaraa on hävinnyt. Olkaa tarkkoja mihin kassinne laskette. Noormarkussa on nyt kaupunki säännöt kun roskaväkeä on Porista muutettu YH-asuntojen kerrostaloihin.

 

aamu paiste vares 012

Nyt on takki vähän tyhjä mutta kun viikonlopun ottaa vähän rennommin niin eiköhän patteri siitä lataudu.

aamu paiste vares 015

Ps. Mustat villahansikkaat eivät ole kaikkein parhaat valokuvauskäsineet kun niistä aina näyttää irtoavan pieniä langanpätkiä objektiivin linsseihin.

Kun nyt on isäinpäiväkin tulossa niin leikitään nyt ruuansuhteenkin että syötäisi kukkoa.

Kukkoa viinissä

1 paloiteltu Kana/ broileri 1 tl soijakastiketta
150 g sieniä
200 g sipulia
100 g pilkottua pekonia
1 rkl voita
4 dl punaviiniä
1 kanaliemikuutio
1tl timjamia
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
persiljaa koristeluun
Hiero kananpaloja suolalla ja pippurilla ja voitele ne soijalla. Pilko sipuli ja jaa se neljään osaan. Paista kananpalat pannulla voissa. Lisää sitten punaviini, kanaliemikuutio, laakerinlehti ja timjami. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Sillä välin paista pekoni, sipuli ja sienet paistinpannulla. Kaada ne pannuun kun 20 minuuttia on kulunut ja anna kiehua ainakin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoile perunoiden kera.

 

 

Walma Juuti Hyvää huomenta sinulle ja ihanaa nimpparipäivää

 

  • Mika Etelämäki : Tänään on siis hyvä päivä

  •  

    Filosofi Pekka Himasen tulevaisuusselvitys on nostanut jonkinlaisen kohun niin päin että Himanen on jonkinlainen helppoheikki. Mutta  jo vanhakansakin tiesi ettei se hullu ole joka uskaltaa pyytää vaan se joka maksaa. Kuhan Himasen tulevaisuudenselvitys kirja saadaan Noormarkun kirjastoon niin otan sen lukuun ja kommentoin paremmin sitä mistä kokoomuksen Jyrki Katainen maksoi.

     

    Voi Himasen tulevaisuuden tutkielman netistäkin lukea:

    Pekka Himanen

    Kestävänkasvun malli

    Globaali näkökulma

    http://cdn.pekkahimanen.org/media/kestavan_kasvun_malli-globaali_nakokulma.pdf

     

    Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto supistui 1,7 prosenttia viime vuoden syyskuusta. Elokuussa laskua tuli saman verran.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti