Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 7. elokuuta 2012

Sietää varoa, Punkki (Acari), Parasitiformes Mario Monti…Tolerance to watch out for mites (Acari)..Tolerancia a tener en cuenta los ácaros (Acari) ..Toleranz aufpassen Milben (Acari) ..Tolérance à surveiller pour les acariens (Acari) ..La tolleranza a cui prestare attenzione per gli acari (Acari) ..Толерантность, чтобы не упустить клещей (Acari) ..ダニ(英文)に注意するために許容..

 

Olen lähes joka päivä tämän olemattoman kesän aikana käynyt valokuvaamassa hyönteisiä ja ötököitä ja nyt ensinmmäisen kerran tuli punkki vastaan. Ilmat ovat olleet onneksi sen verran viileitä että ainoastaan yhdenkerran olen shortseissa ja sandaalien kanssa kulkenut joutomaalla. Se lienee minut punkinpuremalta säästänyt, punkki on nimittäin niin pieni ettei sitä helpolla näe. Tämä löytyi punaisen huomiovärinsä ansiosta.

Punainen Punkki heinän korrella

punkki koppis 033

Punkit (Acari) ovat hämähäkkieläimiin kuuluva alaluokka. Punkit ovat kooltaan pieniä, monet lajit mikroskooppisia. Niitä tunnetaan yli 30 000 lajia (2005), ja vielä tunnistamattomia lajeja uskotaan olevan moninkertainen määrä. Punkkien elintavat ovat monimuotoisia, ja niitä elää niin maalla kuin sekä makeassa että suolaisessa vedessä.

punkki koppis 021

Tunnetuimpia Parasitiformes (loispunkki) on tällä hetkellä Italian pääministeri Mario Monti joka suomessakin kävi. Vanha sananlasku sanoo että, Ei se hullu ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Ja nyt Timo Soini on Der Spiegel -lehden mukaan vaarallinen poliitikko, vaikka edellä olevan sananlaskun mukaan hän on viisas mies. Muita Eurontukipaketeille vaarallisia politikkoja ovat Markus Söder, Alexis Tsipras, Silvio Berlusconi,Marine Le Pen, Alexander Dobrindt, Nigel Farage, Heinz-Christian Strache,Geert Wilders ja  Viktor Orban. Joten kovaan seuraan on täältä pienestä suomesta Timo Soini ponkaissut.  Timon tulos on parempi kuin suomen olympiaurheilijat ovat Lontoossa saavuttaneet.

 

punkki koppis 034

EU:n avustus näkkileipä

ötököitä EU leipä 049

 

Nyt kun Kreikalla, Portugaliala ja Espanjalla ja Italialla joudutaan tekemää kovia leikkauksia jotka vaikuttavat niiden peruskansalaisten elintason huonontumiseen, olisi suomella uusi vienti valtti. Suomalaista yksinhuoltajista ja pitkäaikaistyöttömistä voitaisiin kouluttaa konsultteja jotka opettaisivat näille miten vähällä rahalla perheen voi ruokkia hernekeitolla ja tonnikalalla. Tähänkin projektiin varmaan saisi EU-avustusta.

 

ProfiilikuvaRauli Virtanen

38 minuuttia sitten

Refugee children in Homs, Syria.
Photo: Rauli Virtanen.
Huomenna Iltiksessä raportti Homsin kodittomista, joita on noin 500 000.

Kuva: Refugee children in Homs, Syria.<br /><br />Photo: Rauli Virtanen.<br /><br />Huomenna Iltiksessä raportti Homsin kodittomista, joita on noin 500 000.

Der Spiegel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti