Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takulla yllätyt. Metsä on suomalaisen aarreaitta.If you go down now, then certainly you will be surprised.The forest is a treasure trove of Finnish.camel toe. Si usted va por ahora, sin duda te sorprenderá. El bosque es un tesoro de la lengua finlandesa.Als je naar beneden gaan nu, dan toch zeker u zult verrast zijn. Het bos is een schat aan het Fins.

 

Kaikkea sitä metsästä löytääkin, kun vähän oudoimmilla seuduilla liikkuu.  Pienen suolammen rannalta löytyi vanhojen hevoskärryjen jäänteet.

 

volkari rataat 012

Rattaat, kärryt, vankkurit

Rattaat on tunnettu itämerensuomalaisten keskuudessa 1000 vuotta eaa. Kyseessä oli kahdella umpipyörällä varustetut kärryt, joita oli käytössä vielä 1920-luvulla Laatokan Karjalassa.  1500-luvulla Etelä-Pohjanmaalla, kansa kutsui inhoamiaan paikallisia ratsusotilaita "sontaryyttäreiksi". Nämä kun olivat lähteneet sotaan suoraan sontarattaiden edestä.

Työkäytössä 1930-luvulle asti rattaista tärkeimmät olivat rekirattaat, kuormarattaat, lantarattaat, rehurattaat ja kaksiakseliset vankkurit. Matkustamiseen, asioimiseen ja kirkossa käyntiin ajoneuvot oli kiesit eli kirkkokärryt, ajelurattaat, trillat 

 

volkari rataat 008

Vaunut sekä jahtikärryt ja -vaunut. Ajelurattaat tulivat 1700-luvulla ensin säätyläisten käyttöön ja 1800-luvulla ne alkoivat yleistyä myös talonpojilla. Rattaat olivat puupyöräisiä ja usein jousettomia.

 

Rautajousitetun kirkkokärryn romut, pyörien rautavanteet säilyneet käyttökelpoisina.

volkari rataat 017

Kirkkokärryissä puujousitus teki ajamisesta miellyttävämmän ja myöhemmin teräsjousituksen yleistyessä, alkoi myös hevosajokalujen varsinainen sarjatuotanto.

 

 

1780 - luvulla Ilmajoen Könnillä hevoskärryjen, rekien ja vaunujen valmistus alkoi ja tuotantoa kesti siellä vuoteen 1865 asti. Tuotantoon kuuluivat kellojen lisäksi monenlaiset muut sepäntyöt sekä erilaisten ajokalujen ym. valmistus. Tehdaslaitos oli laaja monine osastoineen, oppipoikia ja työntekijöitä oli runsaasti sekä ”alihankkijoita” Alajärvelle asti. "Rekiä Kurikassa ja Ilmajoella on valmistettu iän kaiket mutta kiesejä Ilmajoella alkoi valmistaa 1750-luvun jälkeen kuuluisat Könnin mestarit". Kurikan Kampinkylässä kärryjä alkoi valmistaa Juho Siltala. Juhon isä Kisko-Sameli oli jo aikaisemmin tehnyt kirkkorekiä myytäväksi. Taitonsa Juho oli perinyt isältään ja katsellessaan Könnin Mestarien töitä.

 

 

Jahtikärryt ja Maitolava

volkari rataat 005

 

”Tanan tuhka-aivo! sanoi Könnin mestari kun Toralan sälli keksi miten vanne laitetaan pyörän päälle”. Seppä Juho Mahlamäki

 

http://www.matesla.fi/ajokalut/historia003.htm

 

 

Hevosajoneuvojen valmistus, kotiteollisuuden ja teollisuuden kehitys‎:

 

Kärkelän Ruukki

Vaunumuseo

http://www.karkelanruukki.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110504-11092-36735-1/Categories/News

 

 

Järki voitti. Guggenheim kaatui Helsingin  kaupunginhallituksessa äänin 8–7

Hanke maksoi Helsingille kuitenkin  1,2 miljoonaa euroa

Reason won the Guggenheim will not be built in Helsinki City of Helsinki fell to 8-7 by the Board of Directors

Jos Guggenheim taidekokoelmia haluaa nähdä, niin kannattaa matkustaa Venetsiaan, siellä on Guggenheim-museo rakennuksessa jossa on ollut Peggy Guggenheimin koti, Palzzo Venier dei Leoni. Sitä on alettu rakentaa jo 1700 luvulla kanaalin varrelle. Monien vaiheiden jälkeen palatsin on ostanut 1949 Peggy Guggenheim, Guggenheimin suvun kaivostoiminnalla  rikastuneen Solomon Guggenheimin veljentytär. Suomalaisten siirtolaisten työllä niistä kaivoksista on metalli louhittu, joten se panostus Guggenheim-museoon pitää riittää eikä enää nykyisten veronmaksajien pidä Guggenheim-museoon rahaa syytää.

http://www.hs.fi/kulttuuri/Guggenheim+kaatui+kaupunginhallituksessa+%C3%A4%C3%A4nin+87/a1305561088580

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/vihreat-esittavat-guggenheim-hankkeen-hylkaamista/

 

Mahdetaanko tässäkin aiheessa mennä ihan metsään.

Luulin omaavani jo melko kattavan sanavaraston, mutta aina vaan tuntuu oppivan uutta. Jos nainen käyttää vaatetuksessaan liian tiukkaa alaosaa, housuja jotka  paljastavat vaon ja häpykummun muodot, sanotaan sitä kamelinvarpaaksi. Vako, joka tiukkoja housuja käyttävälle naiselle muodostuu haaroihin, kun housut painautuvat häpyhuulten väliin. Tämä muhkura muistuttaa kamelin sorkkaa.

 

mariah50205HL_503_oh  kamelinvarvas

Mariah Carey kamelinvarvas juttu iltalehdessä

http://www.iltalehti.fi/oho/2012050215519432_oh.shtml

 

Jos lisää tahdot nähdä kamelinvarpaita ja yllättyä niin klikkaa alla olevaa linkkiä

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=22364

YLE tiedeprisma

http://blogit.yle.fi/tiedeprisma/porno-maailmaa-pyorittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti