Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 3. maaliskuuta 2011

Älä lue tätä jos olet Armeijassa töissä. Do not read this if you work in the army.

 

 

Suomen puolustusvoimien  sähköpostiohjeistus antaa työnantajalle mahdollisuuden käydä tutkimassa työntekijöiden sähköposteja. Sähköpostiosoitteen haltijoiden on allekirjoitettava sopimus, jolla he antavat työnantajalle tähän luvan.

 

Ennen vanhaan työntekijöiden ajankäytöstä pidettiin huolta vellikellolla. 1800 luvulla työmiehillä ei ollut kelloja joten  työnantajan  piti huolehtia siitä että aamulla piiat ja rengit ehtivät ajoissa töihin, ruokatunnille ja illalla kotiin.  Vellikellon soittaja  oli todellinen luottomies, niin kuin suntio kirkon palveluksessa joka kirkonkellojen soitosta vastasi.

A.Alhströmin Noormarkun Ruukin vellikello

aamupäivä Noormarkkua 092

Taskukello josta isoisäni Tapani Alfert   tarkasti vellikellon oikean soittoajan 1910 luvun alkuvuosina.

kello 002

 

Noormarkun seurakunnan kellotapuli

tapuli 2 002

Molemmat kutsukello toimivat nykyään sähköisesti, eikä niiden sointi ole enää luonnollinen.

Vielä 1980 luvulla kellotapulin oven vieressä oli vaivaisukko johon parempiosainen sai laittaa roponsa.   Nykyään se on kirkon porstuassa, suojelukohde.

tapuli 2 006

Pienemmissä taloissa oli pienempi vellikellokin

Kotiseututalo Kahari

aamupäivä Noormarkkua 001

 

Jo ammoisista ajoista asti työmiestä on kytätty ja valvottu, tavat ja menetelmät  muuttuvat ajansaatossa  mutta perusajatus on sama, aina työnantaja epäilee työmiehen ajankäytön rehellisyyttä.

Pirkanmaalta kuuluu hurjia autoilijoille

Polttoaineiden hinnat jatkavat kipuamistaan. Ylöjärvellä myydään tällä hetkellä Suomen kalleinta bensiiniä, selviää Polttoaine.net-internetsivustolta. Sivuston mukaan Ylöjärven Teboililla litra 95E10-bensiiniä maksoi eilen 1,609 euroa.

Uuden 95E10-bensiinin hinta liikkuu Porissa ja Porin seudulla nyt 1,54-1,57 euron tuntumassa.

Torstaina aamupäivällä  Nesteen Siltapuistokadun myymälässä E10:n hinta oli 1,569 euroa ja Karjarannan Shell-myymälässä 1,559 euroa. Vastaavasti ABC-ketjun Rauman myymälässä E10:n hinta oli 1,584 euroa.

 

Polkupyörä on ensikesänä varteenotettava kulkuväline

iltapäivä 104

 

iltapäivä 102

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti